Yoghurtglass - med smak av muscovado och lakrits

En yoghurtglass på pinne med smak av muscovado och lakrits som du bara måste testa! Mörkt muscovadosocker och lakritspulver gör yoghurtglassen så läcker.

6-8 pinnglassar

Betyg (3 st)

Ingredienser

1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
3 äggulor
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
4 dl Grekisk yoghurt
1-2 tsk lakritspulver

Instruktioner

Vispa ihop socker, äggulor och vaniljsocker ljust och pösigt.

Koka upp mjölk och grädde med glykossirap och muscovadorörsocker.

Rör sakta ner äggblandningen i gräddmjölken och fortsätt röra på svag värme tills smeten tjocknat något eller tills den är 85 °C. Obs! Den får inte koka.

Kyl ned och ställ i kylen minst två timmar eller tills nästa dag.

Rör i yoghurt och lakritspulver och häll blandningen i en glassmaskin. Kör tills smeten blivit tjockflytande och krämig.

Fördela i valfri pinnglassform och sätt i pinnarna, och ställ plant i frysen i minst 3 timmar innan de toppas med strössel eller smält choklad.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.