Yoghurtglass - med smak av muscovado och lakrits - Recept

Yoghurtglass - med smak av muscovado och lakrits

6-8 pinnglassar
En yoghurtglass på pinne med smak av muscovado och lakrits som du bara måste testa! Mörkt muscovadosocker och lakritspulver gör yoghurtglassen så läcker.
Yoghurtglass - med smak av muscovado och lakrits
Betyg (1st)

Ingredienser

  • 1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
  • 3 äggulor
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl Dansukker Glykossirap
  • 1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
  • 4 dl Grekisk yoghurt
  • 1-2 tsk lakritspulver

Vispa ihop socker, äggulor och vaniljsocker ljust och pösigt.

Koka upp mjölk och grädde med glykossirap och muscovadorörsocker.

Rör sakta ner äggblandningen i gräddmjölken och fortsätt röra på svag värme tills smeten tjocknat något eller tills den är 85 °C. Obs! Den får inte koka.

Kyl ned och ställ i kylen minst två timmar eller tills nästa dag.

Rör i yoghurt och lakritspulver och häll blandningen i en glassmaskin. Kör tills smeten blivit tjockflytande och krämig.

Fördela i valfri pinnglassform och sätt i pinnarna, och ställ plant i frysen i minst 3 timmar innan de toppas med strössel eller smält choklad.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;