EKO Florsocker
EKO Florsocker är finmalt vitt socker för bakning av kakor, glasyr, maräng, konfektyr, desserter, till vispad grädde och som dekoration. Det är tillverkat av närodlade betor från Sverige och Danmark.
Det som skiljer de ekologiska sockerprodukterna från våra ordinarie produkter är odlingen. Vid ekologisk odling får jorden sin näring från naturliga gödningsmedel och all bekämpning av ogräs görs manuellt.
Mått och vikt: Florsocker
1 dl = ca 60 g
1 msk = 10 g
1 tsk = 3 g
Tips
- Vispa upp florsocker och äggvita till en fluffig och blank glasyr att dekorera med.
Säljs i förpackning om 500 g.
Näringsvärde per 100 g
Energi | 1700 kJ/400 kcal |
Fett | 0 g |
- varav mättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 100 g |
- varav sockerarter | 98 g |
Protein | 0 g |
Salt | 0 g |
Innehåll: KRAV-ekologiskt betsocker, 2% ekologisk potatisstärkelse.
Recept

Kanelbullens dag
Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta
Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.