Ekologiskt Rörsocker Fairtrade

Ekologiskt Rörsocker Fairtrade är ett finkornigt socker med gyllengul färg och lätt karamellig smak som används som vanligt strösocker, vid t.ex. bakning, desserter, matlagning och i drycker. Det ger förutom sötma även struktur, volym och balanserar smakerna.

Dansukker Rörsocker är både ekologiskt och bär det internationella Fairtrade/Rättvisemärket. . Sockerrören i detta socker odlas i Paraguay. Bönderna har slagit sig samman i kooperativ som kan leverera större mängder sockerrör. När rörsocker från Paraguay säljs Rättvisemärkt, får odlarna en premie som ska gå till ekonomisk och social utveckling. Eftersom sockret dessutom är ekologiskt får odlarna också en extra betalning. När du köper Rättvisemärkt bidrar du till bättre arbetsvillkor och tryggare sociala förhållanden för producenter och anställda i.

Mått och vikt: Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
1 dl = ca 85 g
1 msk = ca 13 g
1 tsk = ca 5 g

Näringsvärde per 100 g

Energi 1700 kJ/400 kcal
Fett 0 g
- varav mättat fett 0 g
Kolhydrat 100 g
- varav sockerarter 100 g
Protein 0 g
Salt 0 g


Ingredienser: Socker från sockerrör.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.