Syltsocker

Syltsocker är en produkt för dig som inte syltar så mycket idag. Med hjälp av Syltsocker gör du din egen sylt eller marmelad på några minuter. I paketet som innehåller 1 kg finns allt du behöver för ett lyckat syltkok; Socker, pektin från citrusfrukter, citronsyra och kaliumsorbat. Det enda du tillsätter är bären och ev lite vatten. Du kan använda både färska och frysta bär.

Kan man använda Syltsocker till gelé?
Nej, det rekommenderar vi inte eftersom resultatet inte alltid blir så lyckat. Till mindre satser använd istället vår produkt Gelésocker Multi. Till större satser rekommenderas att tillaga gelé på tradionellt sätt. 9 dl strösocker till varje liter saft. Koka i 20 minuter. Gör geléprov (häll lite av saften på en kall tallrik och dra med en sked igenom för att se att gelén stelnar) för att se om gelén är färdigkokt.

Mått och vikt: Syltsocker
1 dl = ca 85 g

Syltskolan »

Film: Se hur enkelt du gör sylt »

Recept: Recept på Jordgubbssylt »

Näringsvärde per 100 g

Energi 1683 kJ/396 kcal
Fett 0 g
- varav mättat fett 0 g
Kolhydrat 99 g
- varav sockerarter 98 g
Protein 0 g
Salt 0,11 g

Recept

Recept med Syltsocker »

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.