Snabbt äppelmos
Kaksmulor
Vaniljsås
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Äppelmos: Skala äpplena och skär dem i klyftor. Lägg dem i en skål med höga kanter och häll över sirapen. Baka äpplena i mikron på 800 watt i 6 minuter. Ta ut skålen och rör om. Ställ tillbaka skålen och baka på 800 watt i ytterligare 8 minuter tills äpplena känns mjuka. Mixa sedan försiktigt äpplena och tillsätt resten av ingredienser. Låt moset svalna.
3. Krossa digestivekexen till smulor i matberedare eller för hand. Tillsätt övriga ingredienser till smulorna och knåda till en smulig deg. Strö på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda högt upp i ugnen cirka 6 minuter. Ta ut och låt svalna.
4. Vaniljsås: Vispa grädden. Vispa sedan äggulor och socker pösigt i en annan skål. Vänd ihop grädde och äggulevisp och tillsätt vaniljsockret.
5. Servering: Varva smulor, äppelmos och vaniljsås i glasburk eller glas. Toppa med smulor.
Recept Sofia Henriksson, Stockholm