Äpple-cheesecake

6-8 portioner
En äpple-cheesecake som du bara måste testa. Grahamsbotten, smör- och kanelstekta äpplen och en krämig cheesecake, den perfekta kombinationen!
Äpple-cheesecake
Betyg: (0st)

Ingredienser

Botten
15 st digestivekex
2 msk Dansukker Rörsocker Strö
50 g smör

Fyllning 1
4 syrliga äpplen
4 msk Dansukker Rörsocker Strö
1 msk kanel
25 g smör

Fyllning 2
300 g färskost
3 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering
äpplemos, kan uteslutas
botten
fyllning 1

Krossa kexen. Smält smöret. Blanda kexsmulorna, det smälta smöret och rörsockret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant.

Skala, kärna ur och skär alla äpplen i små kuber. Stek kuberna mjuka i smöret, rörsockret och kanelen. Lägg nästan alla äppelkuber i mitten av kexbotten, spara några till dekorationen.

Vispa grädden med både florsockret och vaniljsockret till fast skum. Vänd ned färskosten i grädden. Bred ut gräddkrämen över kexbotten och äppelkuberna. Ställ det i frysen.

Gör eventuellt äppelmos och lägg i silikonformar och frys in några timmar. Dekorera sedan cheesecaken med äppelmos, kexsmulorna och äppelkuberna.

Receptet är framtaget av

Dansukker