Äpple-cheesecake

6-8 portioner
En krämig cheesecake med två sorters läcker fyllning på toppen.
Äpple-cheesecake
Betyg: (0st)

Ingredienser

Botten
15 st grahamskex
2 msk Dansukker Rörsocker Strö
50 g smör eller margarin

Fyllning 1
4 syrliga äpplen
4 msk Dansukker Rörsocker Strö
1 msk kanel
25 g smör eller margarin

Fyllning 2
1 burk kesella eller 250 g färskost
2 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Rörsocker Strö
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering
1 1/2 dl vispgrädde
ev. lime eller citron, gärna obesprutad

Krossa kexen. Smält matfettet. Blanda kexsmulorna, det smälta fettet och rörsockret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant.

Skala, kärna ur och skär alla äpplen i klyftor. Stek klyftorna mjuka i matfettet, rörsockret och kanelen. Lägg äppelklyftorna på kexbotten.

Vispa grädden med både rörsockret och vaniljsockret till fast skum. Vänd ned kesellan i grädden. Bred ut gräddkrämen över äppelklyftorna. Ställ det kallt.

Vispa grädden till garneringen. Ta kakan ur formen. Spritsa ut toppar uppe på äpple-cheesecake. Garnera ev. med rivet lime- eller citronskal.

Receptet är framtaget av

Dansukker