Aprikosmarmelad med blåbär & timjan

Aprikosmarmelad med blåbär och timjan gjort på syltsocker är ett snabbt och läckert sätt att ta vara på frukter och bär. Testa denna härliga smakkombination.

25 minuter

Betyg (18 st)

Ingredienser

400 g färska aprikoser
250 g Dansukker Syltsocker
7 kvistar timjan
100 g (ca 2 dl) blåbär

Instruktioner

Dela och kärna ur aprikoserna. Skär dem i mindre bitar och koka upp med sockret i en gryta. Tillsätt timjan.

Låt koka i 3 minuter. Tillsätt blåbären och låt koka ytterligare 1 minut.

Skumma väl och häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.


Tips
Använd gärna torkade aprikoser, men låt dem ligga i blöt i cirka 12 timmar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!