Baguetter

2-3 stycken

Betyg (46 st)

Ingredienser

Deg 1
1 1/2 dl vatten
25 g aktiv vetesurdeg
150 g vetemjöl

Recept på surdeg hittar du här

Värm vattnet till 20 °C och häll i en skål. Tillsätt surdegen och vispa tills den är blandad med vattnet. Arbeta in mjölet. Täck skålen med plastfilm och låt jäsa i 4-6 timmar, eller i kylen över natten.

Deg 2
3 g jäst
1 1/2 dl vatten
2 msk Dansukker Vit Sirap
360 g Manitoba Cream, vetemjöl
8 g salt

Instruktioner

Häll vattnet i en skål. Smula ner jästen i vattnet och rör tills den löst sig. Tillsätt sirap, deg 1 och vetemjöl och arbeta degen ordentligt i 15 minuter. Används matberedare skall denna köras på låg hastighet. Tillsätt saltet och arbeta degen kraftigt, hög hastighet, i 5 minuter. Ta upp degen och lägg den i en oljad plastburk med lock och låt den vila i 2 1/2 timme. Ta upp degen på bakbord och dela den i två-tre bitar. Låt vila under duk i 15 minuter. Forma degen till baguetter. Degen är mycket lös, så bara dra ut den till längder som läggs på en mjölad bakduk. Dra upp duken på båda sidor om baguetterna så att de jäser uppåt och inte åt sidan. Låt jäsa i 1 1/2 timme. Sätt ugnen på 250 °C och sätt in en plåt i ugnen. Dra in bakplåtspapperet med baguetterna i ugnen. Häll in en halv deciliter kallt vatten i ugnen. Stäng ugnsluckan snabbt. Efter 5 minuter sänks temperaturen till 200 °C. Efter ytterligare 10 minuter öppnas ugnsluckan för att luftas. Upprepas efter ytterligare 10 minuter. Grädda i totalt 30 minuter. Låt svalna på galler.

Baguetterna kan smaksättas med 1-2 rivna vitlöksklyftor.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.