Banankola-kaka

Banankola-kaka

cirka 20 bitar
Banankola-kaka, en twist på bannoffie pie som är riktigt god. Gör din botten på farinsocker och garnera den med kolasås, bananskivor, grädde och små gräddkolor.
Banankola-kaka
Betyg (25st)

Ingredienser

    Botten

    • 100 g rumsvarmt smör eller margarin
    • 3/4 dl Dansukker Farinsocker
    • 2 dl vetemjöl
    • 2 krm salt
    • 3/4 dl hackade nötter, valfri sort

    Fyllning

    • 2 bananer
    • 1 burk söt kondenserad mjölk eller dulce de leche

    Garnering

    • 1 1/2 dl vispgrädde
    • 2 msk Dansukker Florsocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 100 g gräddkola, till exempel mjuk Werters, i små bitar

    Köp färdig dulce de leche eller börja med att koka den kondencerade mjölken till kolasås. Ta etiketten av burken och lägg den i en stor gryta med vatten och koka den i 3 timmar. Se till att burken är täckt med vatten hela tiden annars kan den explodera. Detta kan göras dagen innan.

    Lägg matfett och farinsocker i en skål och vispa det luftigt med elvisp. Arbeta därefter in de övriga ingredienserna. Tryck ut degen i en smord form, gärna fyrkantig cirka 20 x 20 cm, med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 10 minuter. Låt svalna helt.

    Bred ut kolasåsen över bottnen. Skala och skiva bananerna och lägg ovanpå kolan.

    Vispa grädde, flor- och vaniljsocker fast. Bred ut grädden över bananerna. Strö på kolabitarna precis innan servering eftersom de annars löses upp av grädden. Skär i rutor.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;