Ingredienser
Botten
100 g rumsvarmt smör eller margarin
3/4 dl Dansukker Farinsocker
2 dl vetemjöl
2 krm salt
3/4 dl hackade nötter, valfri sort
Fyllning
2 bananer
1 burk söt kondencerad mjölk eller dulce de leche
Garnering
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
100 g gräddkola, till exempel mjuk Werters, i små bitar
Instruktioner
Köp färdig dulce de leche eller börja med att koka den kondencerade mjölken till kolasås. Ta etiketten av burken och lägg den i en stor gryta med vatten och koka den i 3 timmar. Se till att burken är täckt med vatten hela tiden annars kan den explodera. Detta kan göras dagen innan.
Lägg matfett och farinsocker i en skål och vispa det luftigt med elvisp. Arbeta därefter in de övriga ingredienserna. Tryck ut degen i en smord form, gärna fyrkantig cirka 20 x 20 cm, med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 10 minuter. Låt svalna helt.
Bred ut kolasåsen över bottnen. Skala och skiva bananerna och lägg ovanpå kolan.
Vispa grädde, flor- och vaniljsocker fast. Bred ut grädden över bananerna. Strö på kolabitarna precis innan servering eftersom de annars löses upp av grädden. Skär i rutor.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.