Bars med chokladöverdrag

Bars med chokladöverdrag, nötter och choklad passar alltid ihop. Gör dina egna bars med de nötter du tycker bäst om, tillsammans med kokos och ljus sirap. Täck med ett lyxigt chokladöverdrag.

cirka 20-25 bitar

50 minuter

Betyg (142 st)

Ingredienser

Bars
1 dl mandel
1 dl hasselnötter
3 dl jordnötter
25 g smör
1 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
1 dl sesamfrön
1 dl riven kokos

Chokladöverdrag
200 g choklad
50 g smör

Garnering
hackade nötter

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 °C.

Mixa nötterna i en matberedare. Smält smöret och rör ner i nötblandningen.

Blanda i resten av ingredienserna och mixa till en tjock smet.

Bred ut smeten tunt i en form cirka 24x30 cm med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter. Låt svalna.

Smält under tiden choklad och smör över ett vattenbad.

Bred på chokladblandningen på nötbotten och strö över hackade nötter. Ställ i kylen.

Skär upp små bars.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.