Bars med chokladöverdrag

Bars med chokladöverdrag, nötter och choklad passar alltid ihop. Gör dina egna bars med de nötter du tycker bäst om, tillsammans med kokos och ljus sirap. Täck med ett lyxigt chokladöverdrag.

cirka 20-25 bitar

PT55M

50 minuter

Betyg (230 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Bars
1 dl mandel
1 dl hasselnötter
3 dl jordnötter
25 g smör
1 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
1 dl sesamfrön
1 dl riven kokos

Chokladöverdrag
200 g choklad
50 g smör

Garnering
hackade nötter

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 °C.

Mixa nötterna i en matberedare. Smält smöret och rör ner i nötblandningen.

Blanda i resten av ingredienserna och mixa till en tjock smet.

Bred ut smeten tunt i en form cirka 24x30 cm med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter. Låt svalna.

Smält under tiden choklad och smör över ett vattenbad.

Bred på chokladblandningen på nötbotten och strö över hackade nötter. Ställ i kylen.

Skär upp små bars.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.