Bars med chokladöverdrag

Bars med chokladöverdrag, nötter och choklad passar alltid ihop. Gör dina egna bars med de nötter du tycker bäst om, tillsammans med kokos och ljus sirap. Täck med ett lyxigt chokladöverdrag.

cirka 20-25 bitar

50 minuter

Betyg (149 st)

Ingredienser

Bars
1 dl mandel
1 dl hasselnötter
3 dl jordnötter
25 g smör
1 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
1 dl sesamfrön
1 dl riven kokos

Chokladöverdrag
200 g choklad
50 g smör

Garnering
hackade nötter

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 °C.

Mixa nötterna i en matberedare. Smält smöret och rör ner i nötblandningen.

Blanda i resten av ingredienserna och mixa till en tjock smet.

Bred ut smeten tunt i en form cirka 24x30 cm med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter. Låt svalna.

Smält under tiden choklad och smör över ett vattenbad.

Bred på chokladblandningen på nötbotten och strö över hackade nötter. Ställ i kylen.

Skär upp små bars.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.