Bärsorbet

4-6 portioner
Denna bärsorbet är sommarens fräschaste efterrätt som smakar både sött och syrligt. Välj ett favoritbär och gör din bärsorbet till sommarens favorit!
Bärsorbet
Betyg: (16st)

Ingredienser

1 dl Dansukker Strösocker
3 kvistar färsk mynta
1 dl vatten
1 1/2 dl Dansukker Glykossirap
2 msk citronsaft
1 liter (500 g) bär t ex hallon, jordgubbar eller svarta vinbär
2 äggvitor
1/2 dl Dansukker Strösocker

Koka upp socker, mynta och vatten. Mixa sockerlagen och bären till en slät massa. Blanda glykossirap och citronsaft i bärmassan. Vispa äggvitorna och sockret till fast skum och vänd ner i bärmassan. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskinen eller ställs in i frysen. Kör i glassmaskin eller frys in i en form.

Receptet är framtaget av

Dansukker