Biskvi med hallonkräm

Biskvier är det godaste som finns och den hembakade är bäst. Gör din biskvi med hallonkräm och doppa den i vit choklad så får du en annan twist.

cirka 30 stycken

1,5 timme

Betyg (89 st)

Ingredienser

Botten
200 g mandelmassa
2 äggvitor
1 dl Dansukker Farinsocker

Smörkräm
3-4 msk hallonsaft (200 g färska eller frysta hallon)
1 äggula
3 dl Dansukker Floroscker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
200 g rumstempererat smör

Garnering
250 g vit choklad
frystorkade hallon

Instruktioner

Sätt ugnen på 180 °C. Riv mandelmassa på ett rivjärn och vispa slät tillsammans med äggvitor och farinsocker.
Klicka/spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ungefär stora som femkronor. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter, beroende på hur seg botten du vill ha. Kortare tid, segare botten.
Värm hallonen i en kastrull under omrörning och sila sedan bort kärnorna så att det bara blir hallonsaft kvar. Låt svalna.
Vispa upp äggula, florsocker och vaniljsocker. Lägg i det rumstempererade smöret i omgångar och vispa i cirka 10 minuter. Häll i hallonsaften och vispa till en slät och fluffig smet. Låt stå i kylen 20 minuter.
Bred ut smörkrämen med en kniv eller sked på bottnarna och forma till små toppar. Ställ biskvierna i frysen i 20 minuter.
Smält chokladen över ett vattenbad och doppa biskvierna. Strö på frystorkade hallon och låt stelna.
Förvaras i kylskåp.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!