Ingredienser
Botten
200 g mandelmassa
2 äggvitor
1 dl Dansukker Farinsocker
Smörkräm
3-4 msk hallonsaft (200 g färska eller frysta hallon)
1 äggula
3 dl Dansukker Floroscker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
200 g rumstempererat smör
Garnering
250 g vit choklad
frystorkade hallon
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 °C. Riv mandelmassa på ett rivjärn och vispa slät tillsammans med äggvitor och farinsocker.
Klicka/spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ungefär stora som femkronor. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter, beroende på hur seg botten du vill ha. Kortare tid, segare botten.
Värm hallonen i en kastrull under omrörning och sila sedan bort kärnorna så att det bara blir hallonsaft kvar. Låt svalna.
Vispa upp äggula, florsocker och vaniljsocker. Lägg i det rumstempererade smöret i omgångar och vispa i cirka 10 minuter. Häll i hallonsaften och vispa till en slät och fluffig smet. Låt stå i kylen 20 minuter.
Bred ut smörkrämen med en kniv eller sked på bottnarna och forma till små toppar. Ställ biskvierna i frysen i 20 minuter.
Smält chokladen över ett vattenbad och doppa biskvierna. Strö på frystorkade hallon och låt stelna.
Förvaras i kylskåp.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!