Biskvi med hallonkräm

cirka 30 stycken 1,5 timme
Biskvi med hallonkräm
Betyg: (66st)

Ingredienser

    Botten

    • 200 g mandelmassa
    • 2 äggvitor
    • 1 dl Dansukker Farinsocker

    Smörkräm

    • 3-4 msk hallonsaft (200 g färska eller frysta hallon)
    • 1 äggula
    • 3 dl Dansukker Floroscker
    • 1 1/2 msk Dansukker Vaniljsocker
    • 200 g rumstempererat smör

    Garnering

    • 250 g vit choklad
    • frystorkade hallon

    Sätt ugnen på 180 °C. Riv mandelmassa på ett rivjärn och vispa slät tillsammans med äggvitor och farinsocker.
    Klicka/spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ungefär stora som femkronor. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter, beroende på hur seg botten du vill ha. Kortare tid, segare botten.
    Värm hallonen i en kastrull under omrörning och sila sedan bort kärnorna så att det bara blir hallonsaft kvar. Låt svalna.
    Vispa upp äggula, florsocker och vaniljsocker. Lägg i det rumstempererade smöret i omgångar och vispa i cirka 10 minuter. Häll i hallonsaften och vispa till en slät och fluffig smet. Låt stå i kylen 20 minuter.
    Bred ut smörkrämen med en kniv eller sked på bottnarna och forma till små toppar. Ställ biskvierna i frysen i 20 minuter.
    Smält chokladen över ett vattenbad och doppa biskvierna. Strö på frystorkade hallon och låt stelna.
    Förvaras i kylskåp.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker