Björnbärsmuffins med smultopping

Saftiga muffins fyllda med björnbär och toppade med krispigt smul. Enkla att göra och ännu enklare att äta upp.

12-14 st

PT50M
PT0M
Mjuka kakor

ca 50 min

Betyg (8 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Muffins 
100 g smör 
2 dl mjölk 
2 ägg 
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker 
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
1 krm salt

Smultopping 
75 g smör, rumstempererat 
1 3/4 dl havregryn 
1 dl Dansukker Farinsocker 
2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap 
1 dl mjöl 
1 nypa salt 

Övrigt 
200 g björnbär

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°C, under- och övervärme. 

Smält smör i en kastrull och rör ner mjölk. Ställ åt sidan. Vispa ägg, socker och vanilj¬socker pösigt. 

Blanda ner smörblandningen i äggvispet och rör om. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och vänd ner i smeten. Ställ åt sidan. 

Arbeta samman alla ingredienser till smultoppingen med händerna. 

Skölj och rensa björnbär. Placera ut 12-14 muffinsformar på en plåt och fyll upp formarna till 2/3. Strö på björnbär och sedan smultopping. 

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Känn med en sticka, de ska inte vara kladdiga.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.