Ingredienser
Deg
9 dl vetemjöl
2 dl Dansukker Strösocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk bakpulver
300 g rumstempererat smör eller margarin
3 ägg
250 g blåbär
Smultäcke
150 g smält smör eller margarin
4 1/2 dl havregryn
3 dl Dansukker Rörsocker Strö
Garnering
Dansukker Florsocker
Instruktioner
Blanda samman de torra ingredienserna till degen i en skål. Tillsätt matfettet och arbeta samman till en smulig deg. Rör i äggen. Tryck ut degen i en smord långpanna, cirka 20 x 30 cm. Lägg på blåbären. Blanda samman det smälta matfettet med havregryn och socker och strö över blåbären. Grädda kakan mitt i ugnen i 200 °C i cirka 30 minuter. Låt svalna. Skär i rutor och dofta över lite florsocker.
Blåbären kan ersättas av andra bär eller frukter t ex körsbär eller plommon.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.