Blåbärsmarshmallows med lime och vanilj - Recept

Blåbärsmarshmallows med lime och vanilj

ca 1 timme
Blåbärsmarshmallows med lime och vanilj
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 150 g blåbärspuré (250 g blåbär, 25 g strösocker värm tillsammans, mixa ihop och passera genom en sil)
  • 135 g Dansukker Glykossirap
  • 135 g Dansukker Strösocker
  • 8 gelatinblad
  • 1 g vaniljpulver
  • 2 lime

Över marshmallows

  • 5 msk maizena
  • 2 1/2 msk Dansukker Florsocker

1.    Gör purén och väg av rätt mängd.
2.    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
3.    Värm hälften av purén med glykossirap, socker och vanilj till 110 grader.
4.    Zesta lime och pressa ur juicen. Lägg i en bunke tillsammans med resten av purén.
5.    Slå den varma vätskan i bunken och lägg i urkramade gelatinblad och vispa i cirka 5 minuter tills du har en fluffig lila smet.
6.    Fyll på spritspåse och klicka ut toppar över ett bakplåtspapper.
7.    Blanda florsocker och maizena och sikta över topparna och låt stå tills dagen efter.
8.    Skaka överblivet florsocker och maizena i en bunke.
9.    Lyft bort topparna och lägg i bunken så att hela toppen täcks ordentligt i pulver.
10.    Avsluta med att lägga marshmallows i en sil och skaka av allt överblivet pulver.
11.    Fyll i plastpåsar och lämna luft i dem så man kan skaka runt dom lite och håll påsen stängd fram till servering.


;