Ingredienser
150 g blåbärspuré (250 g blåbär, 25 g strösocker värm tillsammans, mixa ihop och passera genom en sil)
135 g Dansukker Glykossirap
135 g Dansukker Strösocker
8 gelatinblad
1 g vaniljpulver
2 lime
Över marshmallows
5 msk maizena
2 1/2 msk Dansukker Florsocker
Instruktioner
1. Gör purén och väg av rätt mängd.
2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
3. Värm hälften av purén med glykossirap, socker och vanilj till 110 grader.
4. Zesta lime och pressa ur juicen. Lägg i en bunke tillsammans med resten av purén.
5. Slå den varma vätskan i bunken och lägg i urkramade gelatinblad och vispa i cirka 5 minuter tills du har en fluffig lila smet.
6. Fyll på spritspåse och klicka ut toppar över ett bakplåtspapper.
7. Blanda florsocker och maizena och sikta över topparna och låt stå tills dagen efter.
8. Skaka överblivet florsocker och maizena i en bunke.
9. Lyft bort topparna och lägg i bunken så att hela toppen täcks ordentligt i pulver.
10. Avsluta med att lägga marshmallows i en sil och skaka av allt överblivet pulver.
11. Fyll i plastpåsar och lämna luft i dem så man kan skaka runt dom lite och håll påsen stängd fram till servering.
- Recept Tea Malmegård - @teamalmegard
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Julens småkakor
Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.