Blåbärsmuffins med marsipan

Saftiga, aromatiska blåbärsmuffins med smak av marsipan och citron. Toppade med lätt karamelliserad smulor som både blandas i muffinsen och lägger sig krispigt på toppen. De håller sig fräscha länge.
- Recept Anne au Chocolat

12 st.

Betyg (0 st)

Ingredienser

Muffins
1 3/4 dl Dansukker EKO Socker
150 g ekologisk marsipan, riven
150 g ekologiskt smör, rumstempererat
3 ekologiska ägg
finrivet skal av 1/2 ekologisk citron
1 1/4 dl ekologiskt vetemjöl
250 ekologiska blåbär

Topping
2 msk Dansukker EKO Farinsocker eller vanligt
1/2 dl ekologiskt havregryn
1 nypa ekologiskt salt
3 msk ekologiskt vetemjöl
20 g ekologiskt smör

Instruktioner

Muffins
Vispa samman socker och marsipan i en skål och tillsätt smöret under fortsatt vispning. Tillsätt äggen en åt gången. Vänd ner citronskal och mjöl och till sist blåbären, försiktigt. Fördela smeten i 12 muffinsformar.

Topping
Sätt ugnen på 180 grader, varmluft. Blanda samman alla ingredienser till toppingen i en skål. Strö över toppingen på blåbärsmuffinsarna. Grädda muffinsarna i ugnen i ca 25-30 minuter. Kontrollera med en sticka om de är färdiga. Låt svalna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.