Blåbärsmuffins med marsipan

- Recept Anne au Chocolat
Saftiga, aromatiska blåbärsmuffins med smak av marsipan och citron. Toppade med lätt karamelliserade smulor som både blandas i muffinsen och lägger sig krispigt på toppen.

12 st.

Betyg (3 st)

Ingredienser

Muffins
1 3/4 dl Dansukker EKO Socker
150 g ekologisk marsipan, riven
150 g ekologiskt smör, rumstempererat
3 ekologiska ägg
finrivet skal av 1/2 ekologisk citron
1 1/4 dl ekologiskt vetemjöl
250 ekologiska blåbär

Topping
2 msk Dansukker EKO Farinsocker eller vanligt
1/2 dl ekologiskt havregryn
1 nypa ekologiskt salt
3 msk ekologiskt vetemjöl
20 g ekologiskt smör

Instruktioner

Muffins
Vispa samman socker och marsipan i en skål och tillsätt smöret under fortsatt vispning. Tillsätt äggen en åt gången. Vänd ner citronskal och mjöl och till sist blåbären, försiktigt. Fördela smeten i 12 muffinsformar.

Topping
Sätt ugnen på 180 grader, varmluft. Blanda samman alla ingredienser till toppingen i en skål. Strö över toppingen på blåbärsmuffinsarna. Grädda muffinsarna i ugnen i ca 25-30 minuter. Kontrollera med en sticka om de är färdiga. Låt svalna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.