Blåbärsmuffins med marsipan - Recept

Blåbärsmuffins med marsipan

12 st.
Saftiga, aromatiska blåbärsmuffins med smak av marsipan och citron. Toppade med lätt karamelliserad smulor som både blandas i muffinsen och lägger sig krispigt på toppen. De håller sig fräscha länge.
- Recept Anne au Chocolat
Blåbärsmuffins med marsipan
Betyg (0st)

Ingredienser

    Muffins

    • 1 3/4 dl Dansukker EKO Socker
    • 150 g ekologisk marsipan, riven
    • 150 g ekologiskt smör, rumstempererat
    • 3 ekologiska ägg
    • finrivet skal av 1/2 ekologisk citron
    • 1 1/4 dl ekologiskt vetemjöl
    • 250 ekologiska blåbär

    Topping

    • 2 msk Dansukker EKO Farinsocker eller vanligt
    • 1/2 dl ekologiskt havregryn
    • 1 nypa ekologiskt salt
    • 3 msk ekologiskt vetemjöl
    • 20 g ekologiskt smör

    Muffins
    Vispa samman socker och marsipan i en skål och tillsätt smöret under fortsatt vispning. Tillsätt äggen en åt gången. Vänd ner citronskal och mjöl och till sist blåbären, försiktigt. Fördela smeten i 12 muffinsformar.

    Topping
    Sätt ugnen på 180 grader, varmluft. Blanda samman alla ingredienser till toppingen i en skål. Strö över toppingen på blåbärsmuffinsarna. Grädda muffinsarna i ugnen i ca 25-30 minuter. Kontrollera med en sticka om de är färdiga. Låt svalna.


    ;