Blodapelsin sour

En frisk och elegant drink med underbara citrustoner och härligt skum av äggvita. Vit sirap ersätter sockerlag vilket gör att drinken går att skaka ihop på nolltid.

1 glas

Betyg (22 st)

Ingredienser

6 cl  blodapelsinjuice
4 cl whisky (bourbon), valfritt 
2 cl citronjuice
1 cl Dansukker Svensk Vit Sirap
1 äggvita
Is
 
Garnering 
1 blodapelsin
1 tsk Dansukker Svenskt Strösocker

Instruktioner

Skär en tunn skiva av blodapelsinen och lägg på en tallrik. Strö på socker och bränn försiktigt med en gasbrännare. Lägg åt sidan. 

Skaka whisky, blodapelsin- och citronjuice, äggvita och sirap i en shaker. Skaka utan is för att bygga upp ett bra skum. Skaka sedan med is tills kall. Sila upp i valfritt glas och dekorera med den brända apelsinskivan. 
 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.