Blodapelsin sour

En frisk och elegant drink med underbara citrustoner och härligt skum av äggvita. Vit sirap ersätter sockerlag vilket gör att drinken går att skaka ihop på nolltid.

1 glas

Betyg (32 st)

Sätt betyg

Ingredienser

6 cl  blodapelsinjuice
4 cl whisky (bourbon), valfritt 
2 cl citronjuice
1 cl Dansukker Svensk Vit Sirap
1 äggvita
Is
 
Garnering 
1 blodapelsin
1 tsk Dansukker Svenskt Strösocker

Instruktioner

Skär en tunn skiva av blodapelsinen och lägg på en tallrik. Strö på socker och bränn försiktigt med en gasbrännare. Lägg åt sidan. 

Skaka whisky, blodapelsin- och citronjuice, äggvita och sirap i en shaker. Skaka utan is för att bygga upp ett bra skum. Skaka sedan med is tills kall. Sila upp i valfritt glas och dekorera med den brända apelsinskivan. 
 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.