Brända mandlar med smak av lakrits och salt

Läckra sötsalta godsaker, lika dekorativa som de är goda. Mörkt Muscovadorörsocker har en fin ton av lakrits.

PT10M
Betyg (590 st)

Sätt betyg

Ingredienser

200 g sötmandlar
1 dl Dansukker Florsocker
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 msk vatten
flingsalt

Instruktioner

Lägg sötmandlar, florsocker och muscovadorörsocker och vatten i en kastrull. Sätt värmen på högsta och blanda ordentligt.
Sänk värmen och tillsätt saltet. Rör om tills sockret smält helt. Reglera värmen hela tiden så att sockret inte bränns.
Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper. Strö över ytterligare lite flingsalt. Bryt isär mandlarna när de har svalnat.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!