Brända mandlar med smak av lakrits och salt

Läckra sötsalta godsaker, lika dekorativa som de är goda. Mörkt Muscovadorörsocker har en fin ton av lakrits.

Betyg (536 st)

Ingredienser

200 g sötmandlar
1 dl Dansukker Florsocker
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 msk vatten
flingsalt

Instruktioner

Lägg sötmandlar, florsocker och muscovadorörsocker och vatten i en kastrull. Sätt värmen på högsta och blanda ordentligt.
Sänk värmen och tillsätt saltet. Rör om tills sockret smält helt. Reglera värmen hela tiden så att sockret inte bränns.
Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper. Strö över ytterligare lite flingsalt. Bryt isär mandlarna när de har svalnat.

Se film: Så här gör du Brända mandlar

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.