Brownie med hallonpannacotta

En härlig brownie med hallonpannacotta är perfekt att baka till någon du tycker om. Brownie med en uppvispad hallonpannacotta som smakar kärlek.

ca 30-35 stycken

1 timme

Betyg (0 st)

Ingredienser

Uppvispad hallonpannacotta
100 g hallon 
2 dl vispgrädde
2/3 dl Dansukker Gelésocker Multi
Brownie
150 g smör
2 dl Dansukker Mörkt Muscovaorörsocker
1 dl Dansukker Strösocker
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
100 g hackad mörk choklad
Garnering
frystorkade hallon

 

Instruktioner

Börja med pannacottan. Värm upp hallon och passera genom en finmaskig sil, spara saften. Koka grädde och gelésocker i 2-3 min.

Tillsätt saften och koka ytterligare 1-2 min. Låt svalna och plasta pannacottan. Ställ i kylen över natten eller 4-5 timmar.

Gör brownien. Sätt ugnen på 175°C.

Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

Blanda samman vetemjöl, kakao och hackad choklad och rör ner i smeten. 

Bred ut browniesmeten i en smord eller bakpappersklädd form, 24 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen i i cirka 15-20 minuter. Den ska vara lite kladdig när du sticker ner en sticka. 

Stjälp upp brownien på galler. Lägg därefter över formen och låt kakan svalna. 

Innan servering, vispa pannacottan fast någon minut. Lägg pannacottan i en spritspåse med valfri tyll. Skär brownien i fyrkanter och spritsa på pannacottan. Dekorera med frystorkade hallon.

 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.