Hallonpannacotta
Brownie
Garnering
Börja med pannacottan. Värm upp hallon och passera genom en finmaskig sil, spara saften. Koka grädde och gelésocker i 2-3 min.
Tillsätt saften och koka ytterligare 1-2 min. Låt svalna och plasta pannacottan. Ställ i kylen över natten eller 4-5 timmar.
Gör brownien. Sätt ugnen på 175°C.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
Blanda samman vetemjöl, kakao och hackad choklad och rör ner i smeten.
Bred ut browniesmeten i en smord eller bakpappersklädd form, 24 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen i i cirka 15-20 minuter. Den ska vara lite kladdig när du sticker ner en sticka.
Stjälp upp brownien på galler. Lägg därefter över formen och låt kakan svalna.
Innan servering, vispa pannacottan fast någon minut. Lägg pannacottan i en spritspåse med valfri tyll. Skär brownien i fyrkanter och spritsa på pannacottan. Dekorera med frystorkade hallon.
Receptet är framtaget av