Brownie med hallonpannacotta

En härlig brownie med hallonpannacotta är perfekt att baka till någon du tycker om. Brownie med en uppvispad hallonpannacotta som smakar kärlek.

ca 30-35 stycken

PT55M

1 timme

Betyg (2 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Uppvispad hallonpannacotta
100 g hallon 
2 dl vispgrädde
2/3 dl Dansukker Gelésocker Multi
Brownie
150 g smör
2 dl Dansukker Mörkt Muscovaorörsocker
1 dl Dansukker Strösocker
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
100 g hackad mörk choklad
Garnering
frystorkade hallon

 

Instruktioner

Börja med pannacottan. Värm upp hallon och passera genom en finmaskig sil, spara saften. Koka grädde och gelésocker i 2-3 min.

Tillsätt saften och koka ytterligare 1-2 min. Låt svalna och plasta pannacottan. Ställ i kylen över natten eller 4-5 timmar.

Gör brownien. Sätt ugnen på 175°C.

Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

Blanda samman vetemjöl, kakao och hackad choklad och rör ner i smeten. 

Bred ut browniesmeten i en smord eller bakpappersklädd form, 24 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen i i cirka 15-20 minuter. Den ska vara lite kladdig när du sticker ner en sticka. 

Stjälp upp brownien på galler. Lägg därefter över formen och låt kakan svalna. 

Innan servering, vispa pannacottan fast någon minut. Lägg pannacottan i en spritspåse med valfri tyll. Skär brownien i fyrkanter och spritsa på pannacottan. Dekorera med frystorkade hallon.

 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.