Browniekola med flingsalt

Supergod kola som fullkomligt smälter i munnen. Tricket är att använda Glykossirap när man gör julgodis som kola, knäck eller fudge. Glykossirapen hämmar kristallisering, vilket gör att julgodiset inte blir grynigt utan blir lenare och slätare utan kristaller, och får en bättre munskänsla.
- Recept Fredrik Nylén

50 st

Betyg (0 st)

Ingredienser

100 g smör
2 dl vispgrädde
2 dl Dansukker Strösocker
3 dl Dansukker Ljus Sirap
0,5 dl Dansukker Glykossirap
0,5 dl kakao
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
Flingsalt

Instruktioner

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.

Tillsätt grädde, socker, ljus sirap, glykossirap, kakao, och vaniljsocker.

Koka upp utan lock tills smeten når 124-125 grader, rör om då och då. Du kan även testa att göra ett kulprov.

Lägg ett bakplåtspapper i en form på ca 20×20 cm. Häll smeten i pannan. Strö över flingsalt.

Låt kolan stelna helt i rumstemperatur. Skär upp i bitar och klä in i smörgåspapper.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.