Browniekola med flingsalt
- Recept Fredrik Nylén
Supergod kola som fullkomligt smälter i munnen. Tricket är att använda Glykossirap när man gör julgodis som kola, knäck eller fudge. Glykossirapen hämmar kristallisering, vilket gör att julgodiset inte blir grynigt utan lenare och slätare med en bättre munskänsla.
Ingredienser
100 g smör
2 dl vispgrädde
2 dl Dansukker Strösocker
3 dl Dansukker Ljus Sirap
0,5 dl Dansukker Glykossirap
0,5 dl kakao
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
Flingsalt
Instruktioner
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt grädde, socker, ljus sirap, glykossirap, kakao, och vaniljsocker.
Koka upp utan lock tills smeten når 124-125 grader, rör om då och då. Du kan även testa att göra ett kulprov.
Lägg ett bakplåtspapper i en form på ca 20×20 cm. Häll smeten i pannan. Strö över flingsalt.
Låt kolan stelna helt i rumstemperatur. Skär upp i bitar och klä in i smörgåspapper.
- Recept Fredrik Nylén - Fredriks Fika
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.