Browniekola med flingsalt
- Recept Fredrik Nylén
Supergod kola som fullkomligt smälter i munnen. Tricket är att använda Glykossirap när man gör julgodis som kola, knäck eller fudge. Glykossirapen hämmar kristallisering, vilket gör att julgodiset inte blir grynigt utan lenare och slätare med en bättre munskänsla.
Ingredienser
100 g smör
2 dl vispgrädde
2 dl Dansukker Strösocker
3 dl Dansukker Ljus Sirap
0,5 dl Dansukker Glykossirap
0,5 dl kakao
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
Flingsalt
Instruktioner
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt grädde, socker, ljus sirap, glykossirap, kakao, och vaniljsocker.
Koka upp utan lock tills smeten når 124-125 grader, rör om då och då. Du kan även testa att göra ett kulprov.
Lägg ett bakplåtspapper i en form på ca 20×20 cm. Häll smeten i pannan. Strö över flingsalt.
Låt kolan stelna helt i rumstemperatur. Skär upp i bitar och klä in i smörgåspapper.
- Recept Fredrik Nylén - Fredriks Fika
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!
Bjud på frasiga våfflor
Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.