Browniekola med flingsalt

- Recept Fredrik Nylén
Supergod kola som fullkomligt smälter i munnen. Tricket är att använda Glykossirap när man gör julgodis som kola, knäck eller fudge. Glykossirapen hämmar kristallisering, vilket gör att julgodiset inte blir grynigt utan lenare och slätare med en bättre munskänsla.

50 st

Betyg (2 st)

Ingredienser

100 g smör
2 dl vispgrädde
2 dl Dansukker Strösocker
3 dl Dansukker Ljus Sirap
0,5 dl Dansukker Glykossirap
0,5 dl kakao
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
Flingsalt

Instruktioner

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.

Tillsätt grädde, socker, ljus sirap, glykossirap, kakao, och vaniljsocker.

Koka upp utan lock tills smeten når 124-125 grader, rör om då och då. Du kan även testa att göra ett kulprov.

Lägg ett bakplåtspapper i en form på ca 20×20 cm. Häll smeten i pannan. Strö över flingsalt.

Låt kolan stelna helt i rumstemperatur. Skär upp i bitar och klä in i smörgåspapper.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!