Brownies

cirka 30-35 stycken

1 timme

Betyg (829 st)

Ingredienser

150 g smör
3 dl Dansukker Rörsocker Strö
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
75 g hackad mörk choklad
1-2 dl hasselnötter, kan uteslutas
Kaffe- och chokladganache

1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad

1 msk varmt kaffe

Garnering

hasselnötter

 

Instruktioner

Sätt ugnen 175 °C .

Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, under omrörning.

Blanda samman vetemjöl, kakao, bakpulver och häll ner i smeten. Hacka choklad och hasselnötter och vänd ner i smeten.

Bred ut smeten i en smord eller bakpappersklädd form, 24 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen i i cirka 15-20 minuter. Den ska vara kladdig nr du sticker ner en sticka.

Stjälp upp brownien på galler. Lägg därefter över formen och låt kakan svalna.

Gör under tiden kaffe- och chokladganachen. Värm upp grädde och häll ner finhackad choklad och varmt kaffe. Rör ganachen helt jämn. Låt svalna lite.

Häll ganachen över brownien. Ställ i kylskåpet och låt stelna innan den skärs i rutor.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.