Brownies

Lyxiga brownies med kaffe- och chokladganache. En dröm för alla chokladälskare där ute!

cirka 30-35 stycken

1 timme

Betyg (834 st)

Ingredienser

150 g smör
3 dl Dansukker Rörsocker Strö
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
75 g hackad mörk choklad
1-2 dl hasselnötter, kan uteslutas

Kaffe- och chokladganache

1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad

1 msk varmt kaffe

Garnering

hasselnötter

 

Instruktioner

Sätt ugnen 175 °C .

Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, under omrörning.

Blanda samman vetemjöl, kakao, bakpulver och häll ner i smeten. Hacka choklad och hasselnötter och vänd ner i smeten.

Bred ut smeten i en smord eller bakpappersklädd form, 24 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen i i cirka 15-20 minuter. Den ska vara kladdig nr du sticker ner en sticka.

Stjälp upp brownien på galler. Lägg därefter över formen och låt kakan svalna.

Gör under tiden kaffe- och chokladganachen. Värm upp grädde och häll ner finhackad choklad och varmt kaffe. Rör ganachen helt jämn. Låt svalna lite.

Häll ganachen över brownien. Ställ i kylskåpet och låt stelna innan den skärs i rutor.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.