Ingredienser
150 g smör
3 dl Dansukker Rörsocker Strö
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
75 g hackad mörk choklad
1-2 dl hasselnötter, kan uteslutas
Kaffe- och chokladganache
1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
1 msk varmt kaffe
Garnering
hasselnötter
Instruktioner
Sätt ugnen 175 °C .
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, under omrörning.
Blanda samman vetemjöl, kakao, bakpulver och häll ner i smeten. Hacka choklad och hasselnötter och vänd ner i smeten.
Bred ut smeten i en smord eller bakpappersklädd form, 24 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen i i cirka 15-20 minuter. Den ska vara kladdig nr du sticker ner en sticka.
Stjälp upp brownien på galler. Lägg därefter över formen och låt kakan svalna.
Gör under tiden kaffe- och chokladganachen. Värm upp grädde och häll ner finhackad choklad och varmt kaffe. Rör ganachen helt jämn. Låt svalna lite.
Häll ganachen över brownien. Ställ i kylskåpet och låt stelna innan den skärs i rutor.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Julens småkakor
Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.