Ingredienser
150 g smör
3 dl Dansukker Rörsocker Strö
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
75 g hackad mörk choklad
1-2 dl hasselnötter, kan uteslutas
Kaffe- och chokladganache
1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
1 msk varmt kaffe
Garnering
hasselnötter
Instruktioner
Sätt ugnen 175 °C .
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, under omrörning.
Blanda samman vetemjöl, kakao, bakpulver och häll ner i smeten. Hacka choklad och hasselnötter och vänd ner i smeten.
Bred ut smeten i en smord eller bakpappersklädd form, 24 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen i i cirka 15-20 minuter. Den ska vara kladdig nr du sticker ner en sticka.
Stjälp upp brownien på galler. Lägg därefter över formen och låt kakan svalna.
Gör under tiden kaffe- och chokladganachen. Värm upp grädde och häll ner finhackad choklad och varmt kaffe. Rör ganachen helt jämn. Låt svalna lite.
Häll ganachen över brownien. Ställ i kylskåpet och låt stelna innan den skärs i rutor.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!
Bjud på frasiga våfflor
Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.