Brownies

cirka 30-35 stycken 1 timme
Brownies
Betyg: (806st)

Ingredienser

150 g smör
3 dl Dansukker Rörsocker Strö
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
75 g hackad mörk choklad
1-2 dl hasselnötter, kan uteslutas
Kaffe- och chokladganache

1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad

1 msk varmt kaffe

Garnering

hasselnötter

 

Sätt ugnen 175 °C .

Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, under omrörning.

Blanda samman vetemjöl, kakao, bakpulver och häll ner i smeten. Hacka choklad och hasselnötter och vänd ner i smeten.

Bred ut smeten i en smord eller bakpappersklädd form, 24 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen i i cirka 15-20 minuter. Den ska vara kladdig nr du sticker ner en sticka.

Stjälp upp brownien på galler. Lägg därefter över formen och låt kakan svalna.

Gör under tiden kaffe- och chokladganachen. Värm upp grädde och häll ner finhackad choklad och varmt kaffe. Rör ganachen helt jämn. Låt svalna lite.

Häll ganachen över brownien. Ställ i kylskåpet och låt stelna innan den skärs i rutor.

Receptet är framtaget av

Dansukker