Bubbelsangria med Shrub

1 kanna sangria 30 minuter
Bubbelsangria med Shrub
Betyg: (22st)

Ingredienser

    Grundrecept shrub

    • 3 dl jordgubbar
    • 300 ml balsamicovinäger eller rödvinsvinäger
    • 3 dl Dansukker Rörsocker Strö

    Sangria

    • Jordgubbar, hallon, blåbär
    • 5 msk shrub
    • 1 citron
    • 1 lime
    • 1 knippe mynta
    • 750 cl mousserande vin (alkoholfritt går lika bra)
    • 50 cl kolsyrat vatten
    • Dansukker Rörsocker Strö

    Shrub
    Skölj och hacka jordgubbarna. Lägg dem i en väl rengjord glasburk med tätsittande lock.
    Hetta upp vinägern i en kastrull men låt den inte koka. Häll den över jordgubbarna och förslut burken väl. Ställ in i kylen och låt dra i minst 2 dygn.
    Häll vinägern genom en finmaskig sil några gånger tills vätskan är helt klar. Koka upp vinägern med sockret. Rör till sockret löst sig helt och häll upp i en väl rengjord glasburk. Förslut. Förvara i kylen.

    Sangria
    Skölj och dela bär och frukt i mindre bitar och lägg över i en tillbringare tillsammans med shruben. Lägg i några kvistar mynta och häll över mousserande vin och kolsyrat vatten. Strö till sist över lite rörsocker och blanda runt.


    Tips!

    Gör shruben minst några dagar innan servering. Smaken blir intensivare ju längre den får stå.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker