Sommarfrukost

Äntligen har det blivit dags för de lediga dagarna där du kan äta frukost i lugn och ro. Passa på att njuta av din sommarfrukost utomhus tillsammans med färska bär och frukter. Här har vi samlat våra favoriter till din bästa och stressfria sommarfrukost. Vad vill du starta dagen med?

Chokladgranola

Scones

Blåbärssylt

Cereal pannkakor

Persikomarmelad med mynta

Granola

Plättar

Hallonsirap

Sommarsmoothie

Frukostbullar

Havregrynsgröt med jordgubbar

Cashewkräm med kardemumma

Citron- och flädersirap

Fattiga riddare

Citron- och mandelvåfflor

Hallon-, lime och lakritssylt

Kokoschiapudding

Nötkräm

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.