Cashewkräm med kardemumma

1 burk, ca 300 g

20 min + tid att svalna

Betyg (4 st)

Ingredienser

250 g cashewnötter
1-2 tsk malen kardemumma
3/4 dl Dansukker EKO Socker
1 nypa salt
2-4 msk solrosolja, beroende på vilken konsistens som önskas

Instruktioner

Rosta cashewnötter i en torr stekpanna. Ställ åt sidan för att svalna.

Mal cashewnötter, kardemumma, socker salt och solrosolja i en mixer tills blandningen är krämig. Tillsätt mer olja om det behövs.

Häll cashewkrämen i en väl rengjord burk, slut väl och förvara i kylskåp.

Cashewkrämen kan förvaras några veckor i kylskåpet.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren.

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron!

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut.

Älskade äpplen

Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!