Cashewkräm med kardemumma

Gör en snabb och enkel kräm på rostade cashewnötter och kardemumma. Gott som pålägg och till pannkakorna.

1 burk, ca 300 g

20 min + tid att svalna

Betyg (4 st)

Ingredienser

250 g cashewnötter
1-2 tsk malen kardemumma
3/4 dl Dansukker EKO Socker
1 nypa salt
2-4 msk solrosolja, beroende på vilken konsistens som önskas

Instruktioner

Rosta cashewnötter i en torr stekpanna. Ställ åt sidan för att svalna.

Mal cashewnötter, kardemumma, socker salt och solrosolja i en mixer tills blandningen är krämig. Tillsätt mer olja om det behövs.

Häll cashewkrämen i en väl rengjord burk, slut väl och förvara i kylskåp.

Cashewkrämen kan förvaras några veckor i kylskåpet.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!