Cashewkräm med kardemumma - Recept

Cashewkräm med kardemumma

1 burk, ca 300 g 20 min + tid att svalna
Cashewkräm med kardemumma
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 250 g cashewnötter
  • 1-2 tsk malen kardemumma
  • 3/4 dl Dansukker EKO Socker
  • 1 nypa salt
  • 2-4 msk solrosolja, beroende på vilken konsistens som önskas

Rosta cashewnötter i en torr stekpanna. Ställ åt sidan för att svalna.

Mal cashewnötter, kardemumma, socker salt och solrosolja i en mixer tills blandningen är krämig. Tillsätt mer olja om det behövs.

Häll cashewkrämen i en väl rengjord burk, slut väl och förvara i kylskåp.

Cashewkrämen kan förvaras några veckor i kylskåpet.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;