Scones

Ljuvliga och lyxiga scones med hasselnötter. Vänd scones i rörsocker och kanel för härligt krispig yta.

ca 12 stycken

20 minuter

Betyg (35 st)

Ingredienser

5 dl vetemjöl
1 1/2 msk bakpulver
1 krm salt
75 g kallt smör
1 dl hasselnötter, grovhackade
2 msk Dansukker Svensk Vit Sirap
1 1/2 dl mjölk
1 ägg

Garnering 
3 msk Dansukker Rörsocker Strö Fairtrade
1 tsk kanel

Instruktioner

Sätt ugnen på 220°C, över- och undervärme.

Rör ihop mjöl, bakpulver och salt. Skär smöret i mindre bitar och knip ihop med mjölblandningen. Spara 1 msk av ägget och mjölken till pensling. Rör ner nötter, sirap och resterande mjölk och ägg och arbeta snabbt ihop till en deg.

Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Platta ut till 2–3 cm och dela dina scones i valfri form.

Rör ihop rörsocker och kanel i en skål.  Pensla sconesen med ägg- och mjölkblandningen och doppa i sockerblandningen. Grädda i mitten av ugnen cirka 8–10 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.