Baka med
sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Butterkaka med blåbär

Key lime pie med hallonswirl

Vaniljrutor med vinbär

Toscamazarin med blåbär

Björnbärsmuffins med smultopping

Wienerstänger

Kardemumma-kladdkaka med svartvinbärs-frosting

Syltgrottor

Sommartårta

Citronkladdkaka med hallonmousse

Snabb Müslipaj

Syltgrottspaj

Kanderade blommor

Trevligt att dekorera kakor, tårtor, godis och desserter med.

Plocka torra, fina blommor t ex syréner, violor eller rosor. Doppa eller pensla blombladen med äggvita. Doppa dem därefter i Strösocker. Lägg på galler så att de torkar.

Rabarber- och jordgubbscheesecake

Pinocciotårta

Poptarts

Browniepizza

Tigerkaka med blåbärsripple

Somrig cheesecake med citron och plommon

Blondies med krusbärsmarmelad

Jordgubbstarte

Chokladkaka med hallonmousse

Festtårta med sommarsmak

Sommarpaj

Fragilité med blåbär- och hallonmousse

Tårtan stannar på fatet!

Lägg en liten klick sirap på fatet under tårtan så glider den inte fram och tillbaka när du skär den.

Sockerkaka med sommarbär

Lättlagad bärkaka i långpanna

Jordgubbscheesecake med rabarberkompott

Budapestrulle med hallonsylt och persika

Tartletter med vaniljkräm

Jordgubbstårta med passionscurd

Minicheesecakes med hallonswirl

Rulltårta med jordgubbsmousse och lavendelsocker

Björnbärsbiskvi i långpanna

Vanliga frågor om att baka kakor med bär

Ja, frysta bär funkar fint i kakor – rör ner dem frysta för att undvika att smeten blir blöt och färgar av sig.

Absolut! Frysta blåbär passar utmärkt i paj – blanda med lite potatismjöl, majsstärkelse eller syltsocker så blir fyllningen lagom fast.

Båda går bra – färska ger fastare konsistens, medan frysta gör kakan saftigare men kan ge mer färg i smeten.

En kaka blir ofta torr av för lång gräddning eller för lite fett – håll koll på tiden och använd gärna smör för saftigare resultat.

Kakan kan bli kladdig om den inte är genomgräddad eller om smeten är för tung – testa med sticka och justera ugnstiden.

Om glasyren inte stelnar kan det bero på för mycket vätska eller för lite florsocker – tillsätt mer socker eller kyl den en stund.

Om kakan inte gräddas i mitten beror det oftast på för låg ugnstemperatur, för mycket smet i formen eller att ugnen värmer ojämnt. Testa att sänka temperaturen något och grädda längre tid – eller placera formen längre ner i ugnen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Pepparkaksrulltårta med kolafyllning och lingonfrosting

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Kolagrottor

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Vintersaga och Glögg sour

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.