Ingredienser
Botten
250 g digestivekex
1/2 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
125 g smör, smält
Fyllning
500 g färskost
Skal från 1 citron, gärna obesprutad
2 msk citronsaft
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 1/2 dl vispgrädde
Rabarber- och jordgubbskompott
200 g rabarber
200 g jordgubbar
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Garnering
Färska jordgubbar
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme.
Krossa digestivekexen. Blanda med smör och brun farin och tryck ut i en form, cirka 20 cm i diameter med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
Vispa ihop samtliga ingredienser till fyllningen förutom grädde till en jämn smet. Tillsätt grädde och vispa luftigt. Lägg på bottnen och ställ i kylen.
Förbered kompotten. Sjud rabarberbitar och jordgubbar tills mjukt. Tillsätt gelésocker och låt koka i cirka 4 minuter. Ta av från plattan och mixa slät. Häll kompotten över cheesecaken och ställ in i kylen i minst 4 timmar, gärna över natten. Garnera med färska jordgubbar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.
Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.
Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.
Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!
Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.