Rulltårta med jordgubbsmousse och lavendelsocker

Rulltårta med jordgubbsmousse och lavendelsocker är en av sommarens godaste bakelser. Den är enkel att baka och är en klassiker till kaffet. Garnera gärna rulltårtan med torkad lavendel och strösocker.

10 portioner

1 timme

Betyg (77 st)

Ingredienser

Jordgubbsmousse
100 g jordgubbar
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl vispgrädde

Rulltårta
3 ägg
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 dl mjölk

Garnering
1 msk torkad lavendel
2 msk Dansukker Strösocker

Instruktioner

Börja med jordgubbsmoussen. Mixa jordgubbar till en puré och koka tillsammans med gelésocker i ca 1 minut. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner vaniljsockret. Låt svalna helt.

Vispa grädden och vänd ner den kalla jordgubbsgelén. Ställ i kylskåpet minst 1 timme.

Sätt ugnen på 200°C. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, vänd ner i smeten. Tillsätt mjölken och rör om.

Bred ut smeten på en långpanna med ett bakplåtspapper, 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.

Blanda under tiden lavendel och socker, strö ut på ett bakplåtspapper. Ta ut rulltårtan från ugnen och vänd över den på det sockrade bakplåtspappret och låt svalna.

Dra försiktigt bort pappret som rulltårtan bakats på och bre ut moussen jämnt över botten. Rulla ihop botten med hjälp av bakplåtspappret och ställ i kylskåpet innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.