Jordgubbsmousse
Rulltårta
Garnering
Börja med jordgubbsmoussen. Mixa jordgubbar till en puré och koka tillsammans med gelésocker i ca 1 minut. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner vaniljsockret. Låt svalna helt.
Vispa grädden och vänd ner den kalla jordgubbsgelén. Ställ i kylskåpet minst 1 timme.
Sätt ugnen på 200°C. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, vänd ner i smeten. Tillsätt mjölken och rör om.
Bred ut smeten på en långpanna med ett bakplåtspapper, 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Blanda under tiden lavendel och socker, strö ut på ett bakplåtspapper. Ta ut rulltårtan från ugnen och vänd över den på det sockrade bakplåtspappret och låt svalna.
Dra försiktigt bort pappret som rulltårtan bakats på och bre ut moussen jämnt över botten. Rulla ihop botten med hjälp av bakplåtspappret och ställ i kylskåpet innan servering.
Receptet är framtaget av