Rulltårta med jordgubbsmousse och lavendelsocker

Rulltårta med jordgubbsmousse och lavendelsocker är en av sommarens godaste bakelser. Den är enkel att baka och är en klassiker till kaffet. Garnera gärna rulltårtan med torkad lavendel och strösocker.

10 portioner

PT55M

1 timme

Betyg (77 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Jordgubbsmousse
100 g jordgubbar
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl vispgrädde

Rulltårta
3 ägg
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 dl mjölk

Garnering
1 msk torkad lavendel
2 msk Dansukker Strösocker

Instruktioner

Börja med jordgubbsmoussen. Mixa jordgubbar till en puré och koka tillsammans med gelésocker i ca 1 minut. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner vaniljsockret. Låt svalna helt.

Vispa grädden och vänd ner den kalla jordgubbsgelén. Ställ i kylskåpet minst 1 timme.

Sätt ugnen på 200°C. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, vänd ner i smeten. Tillsätt mjölken och rör om.

Bred ut smeten på en långpanna med ett bakplåtspapper, 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.

Blanda under tiden lavendel och socker, strö ut på ett bakplåtspapper. Ta ut rulltårtan från ugnen och vänd över den på det sockrade bakplåtspappret och låt svalna.

Dra försiktigt bort pappret som rulltårtan bakats på och bre ut moussen jämnt över botten. Rulla ihop botten med hjälp av bakplåtspappret och ställ i kylskåpet innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!