Jordgubbstarte

- Recept Anne au Chocolat
Jordgubbspaj i lite nya kläder. Smörkrispig mördeg, mandelsaftig frangipankräm med farinsocker, ett fint lager av krispig mörk choklad, silkeslen, mjuk och luftig vispad vaniljgrädde och härligt söta jordgubbar.

8 personer

Betyg (2 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Mördeg
2 1/4 d ekologiskt vetemjöl
3/4 dl Dansukker EKO Florsocker
1 nypa ekologiskt salt
70 g ekologiskt smör, kallt
1 ekologisk äggula

Frangipanekräm
80 g ekologiskt smör, mjukt
80 g Dansukker EKO Farinsocker eller vanligt Farinsocker
1 3/4 dl ekologiskt mandelmjöl
1 ekologiskt ägg

Chokladöverdrag
60 g ekologisk mörk choklad

Vaniljgrädde
1 1/2 dl ekologisk vispgrädde
1 msk Dansukker EKO Florsocker
fröna från 1/2 dl ekologisk vaniljstång

Dekoration
1 förpackning ekologiska jordgubbar
ev. lite ekologisk oxalis

Instruktioner

Tips: Du kan enkelt baka pajen i en vanlig pajform med en diameter på cirka 20 cm.

Mördeg
Lägg mjöl, florsocker och salt i en mixer. Skär smöret i små kuber och lägg det i mixern. Rör om tills det ser ut som riven parmesan. Tillsätt ägget och arbeta samman snabbt, till en boll. Täck degen och låt den vila i kylen i 30 minuter. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper på en skärbräda som får plats i kylen. Lägg en tårtring på ca 20 cm på bakplåtspappret som ligger på skärbrädan och klä botten och kanterna med mördegen. Ställ i kylen medan frangipanekrämen förbereds. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

Frangipanekräm
Vispa smör och farinsocker väl i en skål. Vänd i mandelmjöl, tillsätt sedan ägget och rör om till en jämn smet. Fördela frangipanekrämen i pajskalet. Grädda i ca 20 minuter. Håll koll på pajen under tiden. Låt svalna och sätt sedan pajen i kylen för att stelna och bli helt kall.

Chokladöverdrag
Hacka chokladen och smält över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen på medelhög effekt. Rör under tiden. Bred chokladen på den kalla pajen och kyl tills den stelnat.

Vaniljgrädde
Vispa grädde, florsocker och vaniljfrö till ett lätt skum och bred på chokladlagret.

Dekoration
Skär jordgubbarna i skivor och dekorera pajen. Servera omedelbart. Pajen kan också dekoreras några timmar i förväg och förvaras i kylen före servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.