Jordgubbstarte

- Recept Anne au Chocolat
Jordgubbspaj i lite nya kläder. Smörkrispig mördeg, mandelsaftig frangipankräm med farinsocker, ett fint lager av krispig mörk choklad, silkeslen, mjuk och luftig vispad vaniljgrädde och härligt söta jordgubbar.

8 personer

Betyg (0 st)

Ingredienser

Mördeg
2 1/4 d ekologiskt vetemjöl
3/4 dl Dansukker EKO Florsocker
1 nypa ekologiskt salt
70 g ekologiskt smör, kallt
1 ekologisk äggula

Frangipanekräm
80 g ekologiskt smör, mjukt
80 g Dansukker EKO Farinsocker eller vanligt Farinsocker
1 3/4 dl ekologiskt mandelmjöl
1 ekologiskt ägg

Chokladöverdrag
60 g ekologisk mörk choklad

Vaniljgrädde
1 1/2 dl ekologisk vispgrädde
1 msk Dansukker EKO Florsocker
fröna från 1/2 dl ekologisk vaniljstång

Dekoration
1 förpackning ekologiska jordgubbar
ev. lite ekologisk oxalis

Instruktioner

Tips: Du kan enkelt baka pajen i en vanlig pajform med en diameter på cirka 20 cm.

Mördeg
Lägg mjöl, florsocker och salt i en mixer. Skär smöret i små kuber och lägg det i mixern. Rör om tills det ser ut som riven parmesan. Tillsätt ägget och arbeta samman snabbt, till en boll. Täck degen och låt den vila i kylen i 30 minuter. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper på en skärbräda som får plats i kylen. Lägg en tårtring på ca 20 cm på bakplåtspappret som ligger på skärbrädan och klä botten och kanterna med mördegen. Ställ i kylen medan frangipanekrämen förbereds. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

Frangipanekräm
Vispa smör och farinsocker väl i en skål. Vänd i mandelmjöl, tillsätt sedan ägget och rör om till en jämn smet. Fördela frangipanekrämen i pajskalet. Grädda i ca 20 minuter. Håll koll på pajen under tiden. Låt svalna och sätt sedan pajen i kylen för att stelna och bli helt kall.

Chokladöverdrag
Hacka chokladen och smält över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen på medelhög effekt. Rör under tiden. Bred chokladen på den kalla pajen och kyl tills den stelnat.

Vaniljgrädde
Vispa grädde, florsocker och vaniljfrö till ett lätt skum och bred på chokladlagret.

Dekoration
Skär jordgubbarna i skivor och dekorera pajen. Servera omedelbart. Pajen kan också dekoreras några timmar i förväg och förvaras i kylen före servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.