Snabb Müslipaj

Supersnabb paj för oväntat besök. Rör ihop müsli och sirap för knaprig och gyllenbrun topping. Servera med len och fluffig råkräm.

ca 6–8 portioner

ca 20 minuter

Betyg (4 st)

Ingredienser

400 g valfria bär
1/2 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
1 1/2 msk potatismjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 dl müsli eller granola
3/4 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
50 g smör

Råkräm
2 äggulor
2 msk Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C, över- och undervärme. Blanda bär med farinsocker, potatismjöl och vaniljsocker och lägg i en form. Blanda müsli med sirap och strö jämt över bären. Hyvla smöret och fördela över pajen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, tills den fått fin färg.

Gör råkrämen under tiden. Vispa äggulor med socker och vaniljsocker tills fluffigt. Vispa grädden hårt och vänd försiktigt ner äggvispet i grädden.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.