Jordgubbstårta med passionscurd

En klassisk jordgubbstårta med det lilla extra. Jordgubbstårta med passionscurd, vaniljkräm och färska bär. Sommartårtan som passar till alla tillfällen.

8-10 bitar

2 timmar

Betyg (201 st)

Ingredienser

Tårtbotten
4 ägg
2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 l jordgubbar
Passionscurd
Vaniljkräm

Garnering
3 dl grädde
1 l färska bär av olika slag

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.

Vispa ägg och socker poröst. Blanda övriga ingredienser i en bunke och rör ner i äggsmeten. Smörj en form med löstagbar kant, 19 cm i diameter.

Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i 35-40 minuter. Stick med en sticka i mitten av kakan för att se om den är klar. Låt svalna på ett galler.

Gör under tiden passionscurd och vaniljkräm. Skär hälften av jordgubbarna i skivor, spara de finaste för dekoration.

När tårtbotten svalnat helt skär den till tre bottnar med en vass brödkniv.

Lägg den understa botten på ett serveringsfat, stryk på ett lager vaniljkräm och täck med jordgubbskivor. Lägg på nästa botten och stryk på ett lager passionscurd och ett lager skivade jordgubbar. Lägg på den översta botten och bred ut grädde över hela tårtan. Dekorera med jordgubbar och färska bär.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.