Poptarts

Poptarts, goda små pajer fyllda med hemmagjord sylt. Poptarts blir lätt den finast kakan på kalaset!

ca 10 stycken

1 timme + 1 timme i kylen

Betyg (1 st)

Ingredienser

Sylt

Pajdeg
100 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
1/4 tsk salt
3 msk vatten

Glasyr
1 1/2 dl hallon (ca 4 tsk hallonsaft)
2 dl Dansukker Florsocker

Dekoration
ätbara blommor eller strössel

Instruktioner

Börja med sylten. Gör sedan pajdegen. Arbeta ihop alla ingredienser till en smidig
deg. Ställ i kylen cirka 1 timme.

Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme.

Dela degen i två delar och kavla ut varje deg till en rektangel, cirka 3 mm tjock, på
ett bakplåtspapper. Skär rektanglarna i cirka 5 x 8 cm bitar och lägg hälften av dessa på en plåt med bakplåtspapper. Klicka ut en tesked med sylt på varje bit.

Skär tre streck i mitten av de andra rektanglarna och lägg de som lock över sylten. Tryck noggrant ihop kanterna med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna helt på galler.

Förbered glasyren. Mixa hallon och sila genom en finmaskig sil. Blanda florsocker och hallonsaft tills det blir rätt konsistens. Ringla över pajerna. Toppa med ätbara blommor eller strössel!

Tips! Byt ut hallonen mot något annat bär för en annan färg och smak på glasyren

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.