Poptarts

Poptarts, goda små pajer fyllda med hemmagjord sylt. Poptarts blir lätt den finast kakan på kalaset!

ca 10 stycken

PT1H

1 timme + 1 timme i kylen

Betyg (9 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Sylt

Pajdeg
100 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
1/4 tsk salt
3 msk vatten

Glasyr
1 1/2 dl hallon (ca 4 tsk hallonsaft)
2 dl Dansukker Florsocker

Dekoration
ätbara blommor eller strössel

Instruktioner

Börja med sylten. Gör sedan pajdegen. Arbeta ihop alla ingredienser till en smidig deg. Ställ i kylen cirka 1 timme.

Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme.

Dela degen i två delar och kavla ut varje deg till en rektangel, cirka 3 mm tjock, på ett bakplåtspapper. Skär rektanglarna i cirka 5 x 8 cm bitar och lägg hälften av dessa på en plåt med bakplåtspapper. Klicka ut en tesked med sylt på varje bit.

Skär tre streck i mitten av de andra rektanglarna och lägg de som lock över sylten. Tryck noggrant ihop kanterna med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna helt på galler.

Förbered glasyren. Mixa hallon och sila genom en finmaskig sil. Blanda florsocker och hallonsaft tills det blir rätt konsistens. Ringla över pajerna. Toppa med ätbara blommor eller strössel!

Tips! Byt ut hallonen mot något annat bär för en annan färg och smak på glasyren.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kolagrottor

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.