Ingredienser
Blåbärssylt
250 g blåbär
125 g Dansukker Syltsocker
Vaniljkräm
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl mjölk
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 msk majsstärkelse
25 g rumstempererat smör
Vetedeg
25 g jäst
2 dl mjölk
1/2 dl Dansukker Svensk Vit Sirap
1 tsk kardemummakärnor, stötta
75 g smör, rumstempererat
1 ägg
7-8 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
Kanelfyllning
50 g smör, rumstempererat
4 msk Dansukker Farinsocker
2 tsk kanel, malen
1/2 msk majsstärkelse
Pensling
ägg + salt + vatten
Instruktioner
Börja med blåbärssylten. Skölj och rensa blåbär. Blanda bär och socker i en kastrull och koka i 7–10 minuter. Skumma och häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.
Gör sedan vaniljkrämen. Skrapa ur en vaniljstång och koka upp med mjölk.
Ta upp vaniljstången. Vispa äggula, socker och majsstärkelse poröst. Häll vaniljmjölken över äggsmeten under uppvispning.
Häll tillbaka i kastrullen och koka upp under konstant vispning. Lyft bort från plattan när krämen tjocknat och tillsätt smöret lite i taget under vispning. Sila vaniljkrämen genom en finmaskig sil. Lägg vaniljkrämen i en spritspåse och förvara i kylen.
Gör vetedegen. Smula jäst i en degbunke och tillsätt mjölk. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt sirap, kardemumma, smör, ägg och 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt salt och ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk ca 20 min.
Gör under tiden kanelfyllningen. Vispa ihop smör, farinsocker, kanel och majsstärkelse.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut till en rektangulär platta, ca 30x45 cm, och bred på kanelfyllningen. Rulla samman och skär i ca 4 cm bitar. Ställ bullarna glest i en springform på ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme, till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 200°C, över- och undervärme. Pensla med uppvispat ägg och spritsa vaniljkräm i mitten av varje bulle. Klicka ut en sked blåbärssylt vid vaniljkrämen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen, i ca 25-30 min. Låt kakan svalna och lossa sedan försiktigt kanten innan kakan kallnat helt. Låt svalna på galler.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fantastiska fläder
Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Härliga jordgubbstider
Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Läckra recept på sylt och marmelad
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?