Toscamazarin med blåbär

Toscamazarin med blåbär. Använd hackade mandlar istället för spån för extra crunch. Blåbären ger en sötsylig saftighet. Servera med vaniljsås.

18-20 st

PT1H15M
PT0M
Småkakor

75 min

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Mazarin 
300 g mandelmassa 
2 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker 
200 g smör, rumstempererat 
4 ägg 
2 dl vetemjöl 
1/4 tsk salt 
200 g blåbär 

Toscasmet 
75 g smör 
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker 
1/2 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap 
1 1/2 msk vetemjöl
1 1/2 msk vispgrädde 
200 g mandel, hackad

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme.

Riv mandelmassa grovt och lägg i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna förutom blåbär och vispa snabbt ihop till en jämn och tjock smet.

Smöra 18-20 mazarinformar och fyll upp till 2/3 med smet. Fördela blåbär jämnt i formarna och grädda mazarinerna i mitten av ugnen i ca 20 min.

Gör under tiden toscasmeten. Blanda ner alla ingredienser förutom mandel i en kastrull. Smält ihop och låt koka under omrörning i ca 5 min, tills smeten tjocknat. Ta bort kastrullen från värmen.

Hacka mandel och rör ner i toscasmeten. Bred ut toscasmet på varje mazarin och grädda i ytterligare ca 15 min.

Låt mazarinerna svalna och stjälp upp dem. Servera med vaniljsås.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?