Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
3/4 dl Dansukker Florsocker
125 g smör eller margarin
1 äggula
Fyllning
5 dl vispgrädde
1 dl färskpressad citron- eller limesaft
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
2-3 msk potatismjöl
Garnering
1 liter valfria bär
Tillbehör
lättvispad grädde
Instruktioner
Arbeta samman ingredienserna till degen och tryck ut den i en form med löstagbar kant. Ställ in formen i frysen i en halvtimme.
Grädda skalet mitt i ugnen i 175 °C i cirka 20 minuter. Låt svalna.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen i en kastrull och koka tills krämen tjocknat. Låt svalna innan blandningen hälls i pajskalet. Ta bort kanten på formen. Garnera med valfria bär, gärna blandade och servera tillsammans med grädde.
Pajen kan även bakas i portionsformar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.