Sommarpaj

En läcker sommarpaj fylld med citronkräm och färska bär. Grädda pajskalet och häll i den kokta citronkrämen. Toppa med massvis av härliga bär!

6-8 portioner

Betyg (27 st)

Ingredienser

Pajdeg
3 dl vetemjöl
3/4 dl Dansukker Florsocker
125 g smör eller margarin
1 äggula

Fyllning
5 dl vispgrädde
1 dl färskpressad citron- eller limesaft
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
2-3 msk potatismjöl

Garnering
1 liter valfria bär

Tillbehör
lättvispad grädde

Instruktioner

Arbeta samman ingredienserna till degen och tryck ut den i en form med löstagbar kant. Ställ in formen i frysen i en halvtimme.
Grädda skalet mitt i ugnen i 175 °C i cirka 20 minuter. Låt svalna.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen i en kastrull och koka tills krämen tjocknat. Låt svalna innan blandningen hälls i pajskalet. Ta bort kanten på formen. Garnera med valfria bär, gärna blandade och servera tillsammans med grädde.
Pajen kan även bakas i portionsformar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.