Key lime pie med hallonswirl

Klassisk favoritpaj som får ett lyft med hallonswirl. Key lime pie är en enkel men härligt god paj som passar alla tillfällen.

ca 10 bitar

PT1H
PT0M
Pajer

ca 1 tim

Betyg (14 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Hallonswirl 
200 g hallon (ca 100 g saft) 
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Botten 
100 g smör 
150 g digestivekex

Fyllning 
skalet från 1 lime, gärna obesprutad 
5 äggulor 
1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g) 
2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap 
1 dl pressad limejuice, ca 3-4 stora lime

Garnering 
grädde 
limezest

Instruktioner

Börja med hallonswirlen. Pressa hallon genom en finmaskig sil och lägg saften och gelésocker i en kastrull. Koka i 30 sekunder. Häll över till en skål och låt svalna helt i kylen. 

Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme och gör pajskalet. 

Smält smör och mixa kexen. Blanda ihop och tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Använd ett dricksglas för att trycka ut kexblandningen jämnt i formen för snygga kanter. 

Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 min. Gör fyllningen under tiden. Skölj och skrubba en lime i ljummet vatten och riv ner skalet i en bunke. Tillsätt äggulor, kondenserad mjölk, sirap och pressad limejuice. 

Häll smeten i formen och häll bestämt hallonswirlet fläckvis ovanpå fyllningen. Dra ett trägrillspett i fyllningen och ringla runt kakan så att det bildas ett fint mönster. 

Sänk temperaturen till 150°C och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min. 

Låt svalna och ställ sedan i kylen minst 3 timmar. Garnera med vispad grädde och limezest. 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kolagrottor

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.