Ingredienser
Hallonswirl
200 g hallon (ca 100 g saft)
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
Botten
100 g smör
150 g digestivekex
Fyllning
skalet från 1 lime, gärna obesprutad
5 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
1 dl pressad limejuice, ca 3-4 stora lime
Garnering
grädde
limezest
Instruktioner
Börja med hallonswirlen. Pressa hallon genom en finmaskig sil och lägg saften och gelésocker i en kastrull. Koka i 30 sekunder. Häll över till en skål och låt svalna helt i kylen.
Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme och gör pajskalet.
Smält smör och mixa kexen. Blanda ihop och tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Använd ett dricksglas för att trycka ut kexblandningen jämnt i formen för snygga kanter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 min. Gör fyllningen under tiden. Skölj och skrubba en lime i ljummet vatten och riv ner skalet i en bunke. Tillsätt äggulor, kondenserad mjölk, sirap och pressad limejuice.
Häll smeten i formen och häll bestämt hallonswirlet fläckvis ovanpå fyllningen. Dra ett trägrillspett i fyllningen och ringla runt kakan så att det bildas ett fint mönster.
Sänk temperaturen till 150°C och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min.
Låt svalna och ställ sedan i kylen minst 3 timmar. Garnera med vispad grädde och limezest.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?