Ingredienser
Hallonswirl
200 g hallon (ca 100 g saft)
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
Botten
100 g smör
150 g digestivekex
Fyllning
skalet från 1 lime, gärna obesprutad
5 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
1 dl pressad limejuice, ca 3-4 stora lime
Garnering
grädde
limezest
Instruktioner
Börja med hallonswirlen. Pressa hallon genom en finmaskig sil och lägg saften och gelésocker i en kastrull. Koka i 30 sekunder. Häll över till en skål och låt svalna helt i kylen.
Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme och gör pajskalet.
Smält smör och mixa kexen. Blanda ihop och tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Använd ett dricksglas för att trycka ut kexblandningen jämnt i formen för snygga kanter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 min. Gör fyllningen under tiden. Skölj och skrubba en lime i ljummet vatten och riv ner skalet i en bunke. Tillsätt äggulor, kondenserad mjölk, sirap och pressad limejuice.
Häll smeten i formen och häll bestämt hallonswirlet fläckvis ovanpå fyllningen. Dra ett trägrillspett i fyllningen och ringla runt kakan så att det bildas ett fint mönster.
Sänk temperaturen till 150°C och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min.
Låt svalna och ställ sedan i kylen minst 3 timmar. Garnera med vispad grädde och limezest.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.