Gör din
egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Basrecept glass

Jordgubbsgelato

Isglass med skogsbär och mynta

Vaniljgelato

Glasspinnar

Yoghurtglass

Hallonkolasås

Koka din egen kolasås och tillsätt hallon, en magisk kombination.

Hallonpaj-glass

Glasstårta med svarta vinbär och kola

Kardemummaglass

Glykossirap gör glassen krämig och mjuk

Glykossirapen hämmar kristallisering och när man använder glykossirap i glass får den en krämig och mjuk konsistens. Glykossirap är en blandning av olika sockerarter som utvinns ur vetestärkelse. Skillnaden mellan glukossirap och våra andra sirapssorter ligger i råvaran. Glykossirapen är dessutom inte lika söt som vanlig sirap.

Vaniljglass

Cookiesandwich

Björnbärsglass

Hemmagjord isglass

Päronglass med nougatkolasås

Ice pops: Choklad

Karamellsås

Gör din egen karamellsås att ringla över glassen.

Cheesecakeglass med svarta vinbär

Yoghurtglass - med smak av muscovado och lakrits

Hasselnötsglass med hallon

Avocadoglass med jordgubbar

Italiensk Hallonglass

Muscovadoglass

Fler recept på glass hittar du här

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.