Gör din
egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Vaniljglass med lemoncurd

Vaniljglass med bärripple

Prinsessglass

Fläderisglass

Semifreddo med ros och pistage

Vit chokladglass med hallonsorbet och pistage

Glassbåt i långpanna

Hallonsplit

Syltgrottsglass

Jordgubb- och fläderblomsparfait

Semifreddo med hallonrippel och pistage

Gräddglass på pinne

Hallonkolasås

Koka din egen kolasås och tillsätt hallon, en magisk kombination.

Basrecept glass

Jordgubbsgelato

Isglass med skogsbär och mynta

Faringlass

Glasspinnar

Yoghurtglass

Hallonpaj-glass

Glasstårta med svarta vinbär och kola

Kardemummaglass

Glykossirap gör glassen krämig och mjuk

Glykossirapen hämmar kristallisering och när man använder glykossirap i glass får den en krämig och mjuk konsistens. Glykossirap är en blandning av olika sockerarter som utvinns ur vetestärkelse. Skillnaden mellan glukossirap och våra andra sirapssorter ligger i råvaran. Glykossirapen är dessutom inte lika söt som vanlig sirap.

Vaniljglass

Cookiesandwich

Björnbärsglass

Hemmagjord isglass

Päronglass med nougatkolasås

Ice pops: Choklad

Karamellsås

Gör din egen karamellsås att ringla över glassen.

Cheesecakeglass med svarta vinbär

Yoghurtglass - med smak av muscovado och lakrits

Hasselnötsglass med hallon

Bärsorbet

Italiensk Hallonglass

Muscovadoglass

Fler recept på glass hittar du här

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.