Gör din
egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Gräddglass på pinne

Semifreddo med hallonrippel och pistage

Faringlass

Basrecept glass

Jordgubbsgelato

Isglass med skogsbär och mynta

Vaniljgelato

Glasspinnar

Yoghurtglass

Hallonkolasås

Koka din egen kolasås och tillsätt hallon, en magisk kombination.

Hallonpaj-glass

Glasstårta med svarta vinbär och kola

Kardemummaglass

Glykossirap gör glassen krämig och mjuk

Glykossirapen hämmar kristallisering och när man använder glykossirap i glass får den en krämig och mjuk konsistens. Glykossirap är en blandning av olika sockerarter som utvinns ur vetestärkelse. Skillnaden mellan glukossirap och våra andra sirapssorter ligger i råvaran. Glykossirapen är dessutom inte lika söt som vanlig sirap.

Vaniljglass

Cookiesandwich

Björnbärsglass

Hemmagjord isglass

Päronglass med nougatkolasås

Ice pops: Choklad

Karamellsås

Gör din egen karamellsås att ringla över glassen.

Cheesecakeglass med svarta vinbär

Yoghurtglass - med smak av muscovado och lakrits

Hasselnötsglass med hallon

Avocadoglass med jordgubbar

Italiensk Hallonglass

Muscovadoglass

Fler recept på glass hittar du här

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.