Gör din
egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Glassbåt i långpanna

Hallonsplit

Syltgrottsglass

Jordgubb- och fläderblomsparfait

Semifreddo med hallonrippel och pistage

Gräddglass på pinne

Basrecept glass

Jordgubbsgelato

Isglass med skogsbär och mynta

Faringlass

Glasspinnar

Yoghurtglass

Hallonkolasås

Koka din egen kolasås och tillsätt hallon, en magisk kombination.

Hallonpaj-glass

Glasstårta med svarta vinbär och kola

Kardemummaglass

Glykossirap gör glassen krämig och mjuk

Glykossirapen hämmar kristallisering och när man använder glykossirap i glass får den en krämig och mjuk konsistens. Glykossirap är en blandning av olika sockerarter som utvinns ur vetestärkelse. Skillnaden mellan glukossirap och våra andra sirapssorter ligger i råvaran. Glykossirapen är dessutom inte lika söt som vanlig sirap.

Vaniljglass

Cookiesandwich

Björnbärsglass

Hemmagjord isglass

Päronglass med nougatkolasås

Ice pops: Choklad

Karamellsås

Gör din egen karamellsås att ringla över glassen.

Cheesecakeglass med svarta vinbär

Yoghurtglass - med smak av muscovado och lakrits

Hasselnötsglass med hallon

Bärsorbet

Italiensk Hallonglass

Muscovadoglass

Fler recept på glass hittar du här

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.