Glasspinnar

Glasspinnar doppade i ljuvlig choklad och nötter. Gör dina egna glasspinnar med marshmallows, chokladglass och kolaglass. Njut av sommaren.

12 stycken

1,5 timme + ca 6 timmar i frys

Betyg (4 st)

Ingredienser

Glass
4 äggulor
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Glykossirap

Smaksättning
100 g smält mörk choklad
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Tillbehör
marshmallows, se recept här
400 g choklad, valfri
1/2 msk matolja
hackade nötter eller strössel
små pappersmuggar och glasspinnar

Instruktioner

Vispa äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen och sila genom en finmaskig sil.

Dela glassmeten på två och tillsätt smält choklad i den ena och vaniljsocker i den andra. Kör blandningarna var för sig i glassmaskin eller frys i varsin låda i 3-4 timmar och rör om då och då.

Ta ut glassarna från frysen. Lägg marshmallows i botten av pappersmuggen, ytan ska täckas. Lägg ett lager chokladglass över och sedan ett lager kolaglass. Stoppa en glasspinne i mitten och ställ i frysen ca 2 timmar.

Smält chokladen och tillsätt matolja, låt svalna lite. Ta ut glassen och klipp bort muggen. Doppa glasspinnen i chokladen och doppa sedan övre delen i nötter eller strössel. Ställ i frysen i ca 30 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.