Glasspinnar

Glasspinnar doppade i ljuvlig choklad och nötter. Gör dina egna glasspinnar med marshmallows, chokladglass och kolaglass. Njut av sommaren.

12 stycken

1,5 timme + ca 6 timmar i frys

Betyg (5 st)

Ingredienser

Glass
4 äggulor
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Glykossirap

Smaksättning
100 g smält mörk choklad
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Tillbehör
marshmallows, se recept här
400 g choklad, valfri
1/2 msk matolja
hackade nötter eller strössel
små pappersmuggar och glasspinnar

Instruktioner

Vispa äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen och sila genom en finmaskig sil.

Dela glassmeten på två och tillsätt smält choklad i den ena och vaniljsocker i den andra. Kör blandningarna var för sig i glassmaskin eller frys i varsin låda i 3-4 timmar och rör om då och då.

Ta ut glassarna från frysen. Lägg marshmallows i botten av pappersmuggen, ytan ska täckas. Lägg ett lager chokladglass över och sedan ett lager kolaglass. Stoppa en glasspinne i mitten och ställ i frysen ca 2 timmar.

Smält chokladen och tillsätt matolja, låt svalna lite. Ta ut glassen och klipp bort muggen. Doppa glasspinnen i chokladen och doppa sedan övre delen i nötter eller strössel. Ställ i frysen i ca 30 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!