Glasspinnar - Recept

Glasspinnar

12 stycken 1,5 timme + ca 6 timmar i frys
Glasspinnar doppade i ljuvlig choklad och nötter. Gör dina egna glasspinnar med marshmallows, chokladglass och kolaglass. Njut av sommaren.
Glasspinnar
Betyg (3st)

Ingredienser

    Glass

    • 4 äggulor
    • 1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • 2 dl mjölk
    • 1 1/2 dl vispgrädde
    • 1 dl Dansukker Glykossirap

    Smaksättning

    • 100 g smält mörk choklad
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

    Tillbehör

    • marshmallows, se recept här
    • 400 g choklad, valfri
    • 1/2 msk matolja
    • hackade nötter eller strössel
    • små pappersmuggar och glasspinnar

    Vispa äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen och sila genom en finmaskig sil.

    Dela glassmeten på två och tillsätt smält choklad i den ena och vaniljsocker i den andra. Kör blandningarna var för sig i glassmaskin eller frys i varsin låda i 3-4 timmar och rör om då och då.

    Ta ut glassarna från frysen. Lägg marshmallows i botten av pappersmuggen, ytan ska täckas. Lägg ett lager chokladglass över och sedan ett lager kolaglass. Stoppa en glasspinne i mitten och ställ i frysen ca 2 timmar.

    Smält chokladen och tillsätt matolja, låt svalna lite. Ta ut glassen och klipp bort muggen. Doppa glasspinnen i chokladen och doppa sedan övre delen i nötter eller strössel. Ställ i frysen i ca 30 minuter.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;