Glasspinnar

Glasspinnar doppade i ljuvlig choklad och nötter. Gör dina egna glasspinnar med marshmallows, chokladglass och kolaglass. Njut av sommaren.

12 stycken

PT1H

1,5 timme + ca 6 timmar i frys

Betyg (25 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Glass
4 äggulor
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Glykossirap

Smaksättning
100 g smält mörk choklad
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Tillbehör
marshmallows, se recept här
400 g choklad, valfri
1/2 msk matolja
hackade nötter eller strössel
små pappersmuggar och glasspinnar

Instruktioner

Vispa äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen och sila genom en finmaskig sil.

Dela glassmeten på två och tillsätt smält choklad i den ena och vaniljsocker i den andra. Kör blandningarna var för sig i glassmaskin eller frys i varsin låda i 3-4 timmar och rör om då och då.

Ta ut glassarna från frysen. Lägg marshmallows i botten av pappersmuggen, ytan ska täckas. Lägg ett lager chokladglass över och sedan ett lager kolaglass. Stoppa en glasspinne i mitten och ställ i frysen ca 2 timmar.

Smält chokladen och tillsätt matolja, låt svalna lite. Ta ut glassen och klipp bort muggen. Doppa glasspinnen i chokladen och doppa sedan övre delen i nötter eller strössel. Ställ i frysen i ca 30 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?