Ingredienser
Marshmallowsmet
150 g hallonpuré (250 g hallon)
1 dl Dansukker Glykossirap
1 3/4 dl Dansukker EKO Socker
6 gelatinblad
Pudra över
2 msk Dansukker EKO Florsocker
2 msk maizena
Instruktioner
Koka upp hallon, mixa och passera genom en sil. Väg upp 75 g puré i en kastrull tillsammans med glykossirap och socker. Koka till 110°C. Häll upp resten, 75 g puré i en bunke och låt stå.
Blötlägg under tiden gelatinbladen i kallt vatten, minst 5 minuter.
Häll den varma vätskan i bunken med kall puré och lägg i de urkramade gelatinbladen och vispa i ca 10 minuter tills du har en fluffig rosa smet.
Blanda florsocker och maizena och pudra lätt en plåt med bakplåtspapper. Fördela marshmallowsmeten på plåten och sikta över lite av florsockerblandningen.
Låt stå över natten och spara överbliven florsockerblandning.
Skär din marshmallow till fyrkanter och lägg några åt gången i en plastpåse med lite florsockerblandning och skaka om. Skaka av överblivet puder och förvara dina marshmallows i slutna påsar.
Tips! Vill du ha en annan form? fyll en spritspåse med marshmallowsmet och klicka ut små toppar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!