Hallonmarshmallows

Marshmallows med smak av hallon. Smaksätt dina hemgjorda marshmallows med hallon och ät som de är eller grilla och gör en S’more.

ca 30 min + 1 dygn att stelna

Betyg (62 st)

Ingredienser

Marshmallowsmet
150 g hallonpuré (250 g hallon)
1 dl Dansukker Glykossirap
1 3/4 dl Dansukker EKO Socker
6 gelatinblad

Pudra över
2 msk Dansukker EKO Florsocker
2 msk maizena

Instruktioner

Koka upp hallon, mixa och passera genom en sil. Väg upp 75 g puré i en kastrull tillsammans med glykossirap och socker. Koka till 110°C. Häll upp resten, 75 g puré i en bunke och låt stå.

Blötlägg under tiden gelatinbladen i kallt vatten, minst 5 minuter.

Häll den varma vätskan i bunken med kall puré och lägg i de urkramade gelatinbladen och vispa i ca 10 minuter tills du har en fluffig rosa smet.

Blanda florsocker och maizena och pudra lätt en plåt med bakplåtspapper. Fördela marshmallowsmeten på plåten och sikta över lite av florsockerblandningen.

Låt stå över natten och spara överbliven florsockerblandning.

Skär din marshmallow till fyrkanter och lägg några åt gången i en plastpåse med lite florsockerblandning och skaka om. Skaka av överblivet puder och förvara dina marshmallows i slutna påsar.

Tips! Vill du ha en annan form? fyll en spritspåse med marshmallowsmet och klicka ut små toppar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Baka med sommarens bär

En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter.

Sommarfrukost

Här har vi samlat våra favoriter till din bästa och stressfria sommarfrukost. Vad vill du starta dagen med?