Hallonmarshmallows - Recept

Hallonmarshmallows

ca 30 min + 1 dygn att stelna
Marshmallows med smak av hallon. Smaksätt dina hemgjorda marshmallows med hallon och ät som de är eller grilla och gör en S’more.
Hallonmarshmallows
Betyg (60st)

Ingredienser

    Marshmallowsmet

    • 150 g hallonpuré (250 g hallon)
    • 1 dl Dansukker Glykossirap
    • 1 3/4 dl Dansukker EKO Socker
    • 6 gelatinblad

    Pudra över

    • 2 msk Dansukker EKO Florsocker
    • 2 msk maizena

    Koka upp hallon, mixa och passera genom en sil. Väg upp 75 g puré i en kastrull tillsammans med glykossirap och socker. Koka till 110°C. Häll upp resten, 75 g puré i en bunke och låt stå.

    Blötlägg under tiden gelatinbladen i kallt vatten, minst 5 minuter.

    Häll den varma vätskan i bunken med kall puré och lägg i de urkramade gelatinbladen och vispa i ca 10 minuter tills du har en fluffig rosa smet.

    Blanda florsocker och maizena och pudra lätt en plåt med bakplåtspapper. Fördela marshmallowsmeten på plåten och sikta över lite av florsockerblandningen.

    Låt stå över natten och spara överbliven florsockerblandning.

    Skär din marshmallow till fyrkanter och lägg några åt gången i en plastpåse med lite florsockerblandning och skaka om. Skaka av överblivet puder och förvara dina marshmallows i slutna påsar.

    Tips! Vill du ha en annan form? fyll en spritspåse med marshmallowsmet och klicka ut små toppar.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;