Hallonmarshmallows

Marshmallows med smak av hallon. Smaksätt dina hemgjorda marshmallows med hallon och ät som de är eller grilla och gör en S’more.

ca 30 min + 1 dygn att stelna

Betyg (64 st)

Ingredienser

Marshmallowsmet
150 g hallonpuré (250 g hallon)
1 dl Dansukker Glykossirap
1 3/4 dl Dansukker EKO Socker
6 gelatinblad

Pudra över
2 msk Dansukker EKO Florsocker
2 msk maizena

Instruktioner

Koka upp hallon, mixa och passera genom en sil. Väg upp 75 g puré i en kastrull tillsammans med glykossirap och socker. Koka till 110°C. Häll upp resten, 75 g puré i en bunke och låt stå.

Blötlägg under tiden gelatinbladen i kallt vatten, minst 5 minuter.

Häll den varma vätskan i bunken med kall puré och lägg i de urkramade gelatinbladen och vispa i ca 10 minuter tills du har en fluffig rosa smet.

Blanda florsocker och maizena och pudra lätt en plåt med bakplåtspapper. Fördela marshmallowsmeten på plåten och sikta över lite av florsockerblandningen.

Låt stå över natten och spara överbliven florsockerblandning.

Skär din marshmallow till fyrkanter och lägg några åt gången i en plastpåse med lite florsockerblandning och skaka om. Skaka av överblivet puder och förvara dina marshmallows i slutna påsar.

Tips! Vill du ha en annan form? fyll en spritspåse med marshmallowsmet och klicka ut små toppar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.