Hallonmarshmallows

Marshmallows med smak av hallon. Smaksätt dina hemgjorda marshmallows med hallon och ät som de är eller grilla och gör en S’more.

ca 30 min + 1 dygn att stelna

Betyg (116 st)

Ingredienser

Marshmallowsmet
150 g hallonpuré (250 g hallon)
1 dl Dansukker Glykossirap
1 3/4 dl Dansukker EKO Socker
6 gelatinblad

Pudra över
2 msk Dansukker EKO Florsocker
2 msk maizena

Instruktioner

Koka upp hallon, mixa och passera genom en sil. Väg upp 75 g puré i en kastrull tillsammans med glykossirap och socker. Koka till 110°C. Häll upp resten, 75 g puré i en bunke och låt stå.

Blötlägg under tiden gelatinbladen i kallt vatten, minst 5 minuter.

Häll den varma vätskan i bunken med kall puré och lägg i de urkramade gelatinbladen och vispa i ca 10 minuter tills du har en fluffig rosa smet.

Blanda florsocker och maizena och pudra lätt en plåt med bakplåtspapper. Fördela marshmallowsmeten på plåten och sikta över lite av florsockerblandningen.

Låt stå över natten och spara överbliven florsockerblandning.

Skär din marshmallow till fyrkanter och lägg några åt gången i en plastpåse med lite florsockerblandning och skaka om. Skaka av överblivet puder och förvara dina marshmallows i slutna påsar.

Tips! Vill du ha en annan form? fyll en spritspåse med marshmallowsmet och klicka ut små toppar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.