Hallonsplit

Söta små glassar med vaniljglass och hallonsaft som du enkelt slänger ihop. Det blir en storfavorit i sommar.

10-12 stycken

1 timme + 3-4 timmar i frysen

Betyg (4 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Hallonsaft
3 dl vatten
500 g hallon
3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk saft från en citron

Vaniljglass
1 ägg
1/2 dl Dansukker Svensk Vit Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 dl vispgrädde

Instruktioner

Börja med hallonsaften. Koka upp vatten och tillsätt hallon. Lägg på lock och låt koka cirka 10 minuter. Mosa bären mot kastrullens kanter. Sila av och häll upp i en ren kastrull. Tillsätt socker och citron. Koka några minuter tills sockret smält.

Häll upp på en varm, väl rengjord flaska och ställ i kylen.

Gör glassen. Vispa äggula, sirap och vaniljsocker i en skål och äggvita i en annan skål till ett fast skum.

Vispa grädde lagom fast i en tredje skål och vänd ner i smeten med äggula och socker. Vänd sist ner äggviteskummet och blanda försiktigt.

Fördela glassmeten i 10-12 små engångsplastbehållare eller formar i silikon. Antalet beror på hur stora behållare som används. Stoppa ner en glasspinne i mitten av varje behållare. Ställ i frysen 1 timme.

Blanda saften enligt receptet; 1 dl koncentrat och 1 dl vatten och häll lite saft i botten av 10-12 större engångsplastbehållare eller formar av silikon. Blanda så mycket saft som behövs. Ställ i frysen 15 minuter.

Ta ut glassen från frysen och tryck ut de från behållarna, klipp sönder plastbehållarna om det behövs. Tryck ner glasspinnen i mitten av behållaren med saft i. Ställ i frysen ca 20 minuter så att glassen sätter sig i saften.

Ta ut behållarna/formarna och häll på hallonsaft så att glassen täcks. Ställ i frysen minst 2 timmar. Ta ut hallonspliten från frysen och ta bort behållarna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.