Hallonsplit

Söta små glassar med vaniljglass och hallonsaft som du enkelt slänger ihop. Det blir en storfavorit i sommar.

10-12 stycken

1 timme + 3-4 timmar i frysen

Betyg (4 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Hallonsaft
3 dl vatten
500 g hallon
3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk saft från en citron

Vaniljglass
1 ägg
1/2 dl Dansukker Svensk Vit Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 dl vispgrädde

Instruktioner

Börja med hallonsaften. Koka upp vatten och tillsätt hallon. Lägg på lock och låt koka cirka 10 minuter. Mosa bären mot kastrullens kanter. Sila av och häll upp i en ren kastrull. Tillsätt socker och citron. Koka några minuter tills sockret smält.

Häll upp på en varm, väl rengjord flaska och ställ i kylen.

Gör glassen. Vispa äggula, sirap och vaniljsocker i en skål och äggvita i en annan skål till ett fast skum.

Vispa grädde lagom fast i en tredje skål och vänd ner i smeten med äggula och socker. Vänd sist ner äggviteskummet och blanda försiktigt.

Fördela glassmeten i 10-12 små engångsplastbehållare eller formar i silikon. Antalet beror på hur stora behållare som används. Stoppa ner en glasspinne i mitten av varje behållare. Ställ i frysen 1 timme.

Blanda saften enligt receptet; 1 dl koncentrat och 1 dl vatten och häll lite saft i botten av 10-12 större engångsplastbehållare eller formar av silikon. Blanda så mycket saft som behövs. Ställ i frysen 15 minuter.

Ta ut glassen från frysen och tryck ut de från behållarna, klipp sönder plastbehållarna om det behövs. Tryck ner glasspinnen i mitten av behållaren med saft i. Ställ i frysen ca 20 minuter så att glassen sätter sig i saften.

Ta ut behållarna/formarna och häll på hallonsaft så att glassen täcks. Ställ i frysen minst 2 timmar. Ta ut hallonspliten från frysen och ta bort behållarna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fläderblomssaft, fläderisglass och flädersangria

Fantastiska fläder

Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Enkel jordgubbstårta

Härliga jordgubbstider

Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Vaniljglass med lemoncurd och bärripple

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Rabarbermarmelad med punsch

Läckra recept på sylt och marmelad

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Fläderisglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?