Hallonsplit

Söta små glassar med vaniljglass och hallonsaft som du enkelt slänger ihop. Det blir en storfavorit i sommar.

10-12 stycken

1 timme + 3-4 timmar i frysen

Betyg (0 st)

Ingredienser

Hallonsaft
3 dl vatten
500 g hallon
3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk saft från en citron

Vaniljglass
1 ägg
1/2 dl Dansukker Svensk Vit Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 dl vispgrädde

Instruktioner

Börja med hallonsaften. Koka upp vatten och tillsätt hallon. Lägg på lock och låt koka cirka 10 minuter. Mosa bären mot kastrullens kanter. Sila av och häll upp i en ren kastrull. Tillsätt socker och citron. Koka några minuter tills sockret smält.

Häll upp på en varm, väl rengjord flaska och ställ i kylen.

Gör glassen. Vispa äggula, sirap och vaniljsocker i en skål och äggvita i en annan skål till ett fast skum.

Vispa grädde lagom fast i en tredje skål och vänd ner i smeten med äggula och socker. Vänd sist ner äggviteskummet och blanda försiktigt.

Fördela glassmeten i 10-12 små engångsplastbehållare eller formar i silikon. Antalet beror på hur stora behållare som används. Stoppa ner en glasspinne i mitten av varje behållare. Ställ i frysen 1 timme.

Blanda saften enligt receptet; 1 dl koncentrat och 1 dl vatten och häll lite saft i botten av 10-12 större engångsplastbehållare eller formar av silikon. Blanda så mycket saft som behövs. Ställ i frysen 15 minuter.

Ta ut glassen från frysen och tryck ut de från behållarna, klipp sönder plastbehållarna om det behövs. Tryck ner glasspinnen i mitten av behållaren med saft i. Ställ i frysen ca 20 minuter så att glassen sätter sig i saften.

Ta ut behållarna/formarna och häll på hallonsaft så att glassen täcks. Ställ i frysen minst 2 timmar. Ta ut hallonspliten från frysen och ta bort behållarna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Syltgrottsglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Rabarberbubbel

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. 

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.