Glassbåt i långpanna

Skepp o’hoj! Här kommer en glassig favorit i storform, mer som en glasspråm – allt för att många ska kunna njuta samtidigt!

ca 10 bitar

PT55M

ca 1 timme + 4 timmar i frys

Betyg (343 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Jordgubbssylt
200 g jordgubbar
100 g Dansukker Syltsocker
ca 8 st tjocka våfflor

Parfait
6 äggulor
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
6 dl vispgrädde

Garnering 
mörk eller ljus choklad

Instruktioner

Börja med jordgubbssylt. Skölj, rensa och skär jordgubbar i mindre bitar. Blanda med syltsocker i en kastrull och koka i 4-5 minuter. Skumma väl och häll upp på varm, väl rengjord burk. Förslut och förvara svalt.

Gör tjocka våfflor enligt recept eller köp färdiga.

Gör sedan parfaiten. Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och glykossirap poröst. Vispa grädde i en annan skål och blanda ner i smeten.

Täck botten av en form ca 20x30 cm med plastfolie, eller använd en form med löstagbara kanter. Täck botten med våfflor och häll över parfaiten. Gör vågor med en sked och ställ i frysen ca 1 tim.

Lägg jordgubbssylt i en spritspåse, eller använd två skedar och klicka ner sylt lite överallt i parfaiten. Ställ i frysen ytterligare ca 3 tim.

Smält chokladen i ett vattenbad och låt svalna lite. Lägg i en spritspåse eller ringla med en sked över parfaiten. Låt stå i frysen 30 min.

Ta ut glassbåten från frysen ca 10 min innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.