Glassbåt i långpanna

Skepp o’hoj! Här kommer en glassig favorit i storform, mer som en glasspråm – allt för att många ska kunna njuta samtidigt!

ca 10 bitar

PT55M

ca 1 timme + 4 timmar i frys

Betyg (343 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Jordgubbssylt
200 g jordgubbar
100 g Dansukker Syltsocker
ca 8 st tjocka våfflor

Parfait
6 äggulor
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
6 dl vispgrädde

Garnering 
mörk eller ljus choklad

Instruktioner

Börja med jordgubbssylt. Skölj, rensa och skär jordgubbar i mindre bitar. Blanda med syltsocker i en kastrull och koka i 4-5 minuter. Skumma väl och häll upp på varm, väl rengjord burk. Förslut och förvara svalt.

Gör tjocka våfflor enligt recept eller köp färdiga.

Gör sedan parfaiten. Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och glykossirap poröst. Vispa grädde i en annan skål och blanda ner i smeten.

Täck botten av en form ca 20x30 cm med plastfolie, eller använd en form med löstagbara kanter. Täck botten med våfflor och häll över parfaiten. Gör vågor med en sked och ställ i frysen ca 1 tim.

Lägg jordgubbssylt i en spritspåse, eller använd två skedar och klicka ner sylt lite överallt i parfaiten. Ställ i frysen ytterligare ca 3 tim.

Smält chokladen i ett vattenbad och låt svalna lite. Lägg i en spritspåse eller ringla med en sked över parfaiten. Låt stå i frysen 30 min.

Ta ut glassbåten från frysen ca 10 min innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Saftig mandelkaka med grapefrukt

Baka till advent

Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.