Ingredienser
Jordgubbssylt
200 g jordgubbar
100 g Dansukker Syltsocker
ca 8 st tjocka våfflor
Parfait
6 äggulor
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
6 dl vispgrädde
Garnering
mörk eller ljus choklad
Instruktioner
Börja med jordgubbssylt. Skölj, rensa och skär jordgubbar i mindre bitar. Blanda med syltsocker i en kastrull och koka i 4-5 minuter. Skumma väl och häll upp på varm, väl rengjord burk. Förslut och förvara svalt.
Gör tjocka våfflor enligt recept eller köp färdiga.
Gör sedan parfaiten. Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och glykossirap poröst. Vispa grädde i en annan skål och blanda ner i smeten.
Täck botten av en form ca 20x30 cm med plastfolie, eller använd en form med löstagbara kanter. Täck botten med våfflor och häll över parfaiten. Gör vågor med en sked och ställ i frysen ca 1 tim.
Lägg jordgubbssylt i en spritspåse, eller använd två skedar och klicka ner sylt lite överallt i parfaiten. Ställ i frysen ytterligare ca 3 tim.
Smält chokladen i ett vattenbad och låt svalna lite. Lägg i en spritspåse eller ringla med en sked över parfaiten. Låt stå i frysen 30 min.
Ta ut glassbåten från frysen ca 10 min innan servering.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?