Glassbåt i långpanna

Skepp o’hoj! Här kommer en glassig favorit i storform, mer som en glasspråm – allt för att många ska kunna njuta samtidigt!

ca 10 bitar

PT55M

ca 1 timme + 4 timmar i frys

Betyg (343 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Jordgubbssylt
200 g jordgubbar
100 g Dansukker Syltsocker
ca 8 st tjocka våfflor

Parfait
6 äggulor
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
6 dl vispgrädde

Garnering 
mörk eller ljus choklad

Instruktioner

Börja med jordgubbssylt. Skölj, rensa och skär jordgubbar i mindre bitar. Blanda med syltsocker i en kastrull och koka i 4-5 minuter. Skumma väl och häll upp på varm, väl rengjord burk. Förslut och förvara svalt.

Gör tjocka våfflor enligt recept eller köp färdiga.

Gör sedan parfaiten. Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och glykossirap poröst. Vispa grädde i en annan skål och blanda ner i smeten.

Täck botten av en form ca 20x30 cm med plastfolie, eller använd en form med löstagbara kanter. Täck botten med våfflor och häll över parfaiten. Gör vågor med en sked och ställ i frysen ca 1 tim.

Lägg jordgubbssylt i en spritspåse, eller använd två skedar och klicka ner sylt lite överallt i parfaiten. Ställ i frysen ytterligare ca 3 tim.

Smält chokladen i ett vattenbad och låt svalna lite. Lägg i en spritspåse eller ringla med en sked över parfaiten. Låt stå i frysen 30 min.

Ta ut glassbåten från frysen ca 10 min innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!