Italiensk Hallonglass

Hemgjord hallonglass på italienskt vis, kan det bli bättre? En glass med läcker smak och färg av hallon som gör alla sugna på en glasskula.

4 portioner

Betyg (292 st)

Ingredienser

500 g hallon
4 äggulor
1 dl Dansukker Strösocker
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Glykossirap 

Instruktioner

Vispa samman äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner den varma mjölkblandningen i äggsmeten. Tillsätt hallonen. Sila genom finmaskig sil. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskinen eller ställs in i frysen.
Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då. Servera gärna en liten kaka till glassen.

Hallonen kan bytas ut mot andra bär eller varför inte mot 1 dl finhackad basilika eller 2 msk whisky. Ersätt då strösockret mot samma mängd ljust muscovadorörsocker. Servera en god chokladkaka och några hallon till den senare glassen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.