Italiensk Hallonglass

Hemgjord hallonglass på italienskt vis, kan det bli bättre? En glass med läcker smak och färg av hallon som gör alla sugna på en glasskula.

4 portioner

Betyg (334 st)

Ingredienser

500 g hallon
4 äggulor
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Glykossirap 

Instruktioner

Vispa samman äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner den varma mjölkblandningen i äggsmeten. Tillsätt hallonen. Sila genom finmaskig sil. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskinen eller ställs in i frysen.
Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då. Servera gärna en liten kaka till glassen.

Hallonen kan bytas ut mot andra bär eller varför inte mot 1 dl finhackad basilika eller 2 msk whisky. Ersätt då strösockret mot samma mängd ljust muscovadorörsocker. Servera en god chokladkaka och några hallon till den senare glassen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.