Hallonpaj-glass

Finns det något godare än glass under sommaren? Lyxa till din hallonglass med smulpaj och få en härlig smak av hallonpaj! Underbart gott.

ca 6 port.

1 tim + 5 tim i frysen

Betyg (22 st)

Ingredienser

Smulpaj
50 g smör, rumstempererat
2 msk Dansukker Farinsocker
1 msk Dansukker Ljus Sirap
3/4 dl vetemjöl
1 dl havregryn
flingsalt

Hallonglass
400 g hallon (ca 2 dl puré)
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Glykossirap

Instruktioner

Sätt ugnen på 150°C.

Blanda ihop alla ingredienser till smulpajen och smula ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Gör glassen. Skölj hallonen och koka upp tillsammans med sirapen. Häll genom en finmaskig sil så att det bara blir puré kvar. Ställ åt sidan.

Vispa samman äggulor och muscovadosocker i en skål. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap i en kastrull. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen och tillsätt hallonpurén. Sila genom finmaskig sil. Låt svalna.

Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då. Blanda i smulorna när glassen nästan frusit.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.