Ice pops: Choklad

Ett läckert recept på Ice Pops med smak av choklad. Gör dina egna Ice Pops, frys in och ta fram en glasspinne när helst du är sugen!

6–8 glasspinnar

4 timmar

Betyg (21 st)

Ingredienser

1 1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
3 äggulor
2 msk kakao
1/2 dl Dansukker Glykossirap
6 dl mjölk, 3 %
2 1/2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad, hackad

Garnering
Smält choklad, strössel

Instruktioner

Vispa socker, äggulor, kakao och glykossirap poröst.

Koka upp mjölk och grädde.

Blanda under långsam omrörning ner äggsmeten i gräddmjölken, fortsätt värma till 85 °C.

Ta av från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Rör tills den har smält.

Kyl smeten i kallt vattenbad och låt stå minst 1 timme, men gärna över natten, i kylskåp.

Fördela smeten i glassformar och ställ i frysen minst 3 timmar.

Doppa i choklad och strössel om du vill.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.