Ingredienser
1 1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
3 äggulor
2 msk kakao
1/2 dl Dansukker Glykossirap
6 dl mjölk, 3 %
2 1/2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad, hackad
Garnering
Smält choklad, strössel
Instruktioner
Vispa socker, äggulor, kakao och glykossirap poröst.
Koka upp mjölk och grädde.
Blanda under långsam omrörning ner äggsmeten i gräddmjölken, fortsätt värma till 85 °C.
Ta av från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Rör tills den har smält.
Kyl smeten i kallt vattenbad och låt stå minst 1 timme, men gärna över natten, i kylskåp.
Fördela smeten i glassformar och ställ i frysen minst 3 timmar.
Doppa i choklad och strössel om du vill.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.
Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.