Ingredienser
1 1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
3 äggulor
2 msk kakao
1/2 dl Dansukker Glykossirap
6 dl mjölk, 3 %
2 1/2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad, hackad
Garnering
Smält choklad, strössel
Instruktioner
Vispa socker, äggulor, kakao och glykossirap poröst.
Koka upp mjölk och grädde.
Blanda under långsam omrörning ner äggsmeten i gräddmjölken, fortsätt värma till 85 °C.
Ta av från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Rör tills den har smält.
Kyl smeten i kallt vattenbad och låt stå minst 1 timme, men gärna över natten, i kylskåp.
Fördela smeten i glassformar och ställ i frysen minst 3 timmar.
Doppa i choklad och strössel om du vill.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.