Budapestrulle med rabarber- och jordgubbskräm

Budapest är en lättbakad klassiker med en god nötmaräng. Här byter vi ut mandarinerna mot en somrig rabarber- och jordgubbskräm och garnerar med smält vit choklad.

8 portioner

1 timme

Betyg (123 st)

Ingredienser

Rabarber- och jordgubbskräm
100 g jordgubbar
100 g rabarber
100 g Dansukker Syltsocker

Budapestrulle
4 äggvitor
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl riven kokos
3 msk majsstärkelse
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker

Garnering
3 dl vispgrädde
50 g vit choklad

Instruktioner

Skölj jordgubbarna och rabarberstjälkarna, dela i bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med syltsocker och koka 3-4 minuter.

Mixa och ställ i kylskåpet för att kallna.

Sätt ugnen på 175°C.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt det finkorniga strösockret lite i taget under fortsatt vispning.

Blanda mandelmjöl, kokos, majsstärkelse och muscovadorörsocker i en skål och vänd försiktigt ner i äggviteskummet.

Spritsa ut strängar, ca 30 cm långa, på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Vänd över budapestrullen på ett bakplåtspapper och låt svalna på galler. Dra försiktigt bort pappret som rullen bakats på och bred ut jordgubbs- och rabarberkrämen jämnt över botten.

Vispa grädden och bred över krämen. Rulla ihop till en rulle med hjälp av bakplåtspappret.

Smält chokladen över ett vattenbad och ringla över budapestrullen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskig Rocky Road

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.