Budapestrulle med rabarber- och jordgubbskräm

8 portioner 1 timme
Budapest är en lättbakad klassiker med en god nötmaräng. Här byter vi ut mandarinerna mot en somrig rabarber- och jordgubbskräm och garnerar med smält vit choklad.
Budapestrulle med rabarber- och jordgubbskräm
Betyg: (17st)

Ingredienser

    Rabarber- och jordgubbskräm

    • 100 g jordgubbar
    • 100 g rabarber
    • 100 g Dansukker Syltsocker

    Budapestrulle

    • 4 äggvitor
    • 1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
    • 1 1/2 dl mandelmjöl
    • 1 1/2 dl riven kokos
    • 3 msk majsstärkelse
    • 1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker

    Garnering

    • 3 dl vispgrädde
    • 50 g vit choklad

    Skölj jordgubbarna och rabarberstjälkarna, dela i bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med syltsocker och koka 3-4 minuter.

    Mixa och ställ i kylskåpet för att kallna.

    Sätt ugnen på 175°C.

    Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt det finkorniga strösockret lite i taget under fortsatt vispning.

    Blanda mandelmjöl, kokos, majsstärkelse och muscovadorörsocker i en skål och vänd försiktigt ner i äggviteskummet.

    Spritsa ut strängar, ca 30 cm långa, på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

    Vänd över budapestrullen på ett bakplåtspapper och låt svalna på galler. Dra försiktigt bort pappret som rullen bakats på och bred ut jordgubbs- och rabarberkrämen jämnt över botten.

    Vispa grädden och bred över krämen. Rulla ihop till en rulle med hjälp av bakplåtspappret.

    Smält chokladen över ett vattenbad och ringla över budapestrullen.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker