Ingredienser
Rabarberkompott
300 g rabarberstjälkar delade i 2 cm bitar
2/3 dl vatten
3 msk Dansukker Gelésocker
6 mogna jordgubbar, halverade
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Cheesecake
300 g färskost naturell
1 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Garnering
6 st Digestivekex, grovkrossade
färska myntablad
Instruktioner
1. Börja med kompotten. Koka i en kastrull på spisen alla ingredienser förutom vaniljsockret.
2. Sänk värmen och låt kompotten småkoka/puttra i några minuter till. Kompotten är klar när rabarberna är mjuka.
3. Häll upp i ren burk och sätt på lock på en gång. Låt den kallna i rumstemperatur och ställ sen i kylskåpet.
4. Lägg färskost, grädde, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa fluffigt med elvisp.
5. Lägg kaksmulor i botten på serveringsskålar/glas. Skeda eller spritsa på fyllningen och toppa med kall rabarberkompott.
6. Garnera med färska myntablad och kexsmulor.
- Recept Simona Muntean - Cookies and Sweets
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.