Cheesecake i glas med rabarberkompott

Ett härligt, somrigt och mycket enkelt recept på cheesecake i glas med rabarberkompott.
- Recept Simona Muntean

6 portioner

30 minuter

Betyg (38 st)

Ingredienser

Rabarberkompott
300 g rabarberstjälkar delade i 2 cm bitar
2/3 dl vatten
3 msk Dansukker Gelésocker
6 mogna jordgubbar, halverade
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Cheesecake
300 g färskost naturell
1 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering
6 st Digestivekex, grovkrossade
färska myntablad

Instruktioner

1.    Börja med kompotten. Koka i en kastrull på spisen alla ingredienser förutom vaniljsockret.
2.    Sänk värmen och låt kompotten småkoka/puttra i några minuter till. Kompotten är klar när rabarberna är mjuka.
3.    Häll upp i ren burk och sätt på lock på en gång. Låt den kallna i rumstemperatur och ställ sen i kylskåpet.
4.    Lägg färskost, grädde, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa fluffigt med elvisp.
5.    Lägg kaksmulor i botten på serveringsskålar/glas. Skeda eller spritsa på fyllningen och toppa med kall rabarberkompott.
6.    Garnera med färska myntablad och kexsmulor.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.