Choklad-mintkola

Chokladkola med mint, en klockren kombination. Krämig och seg choklad-mintkola med After Eight, lyxigt att bjuda på.

cirka 35 stycken

Betyg (69 st)

Ingredienser

1/2 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Ljus Sirap, gärna ekologisk
1/2 dl Dansukker Glykossirap
3 dl vispgrädde
2 msk kakao
8 After Eight-plattor
1 krm ättiksyra 24%

Instruktioner

Blanda socker, de båda sirapsvarianterna, grädde och kakao i en gryta och koka i 20 minuter. Tillsätt chokladplattorna och ättikan och rör om. Koka i ytterligare 5 minuter. Gör kulprov och känn att konsistensen är lagom kolaseg eller använd termometer (120-125 °C). Koka annars i ytterligare någon minut tills rätt konsistens uppnåtts. Häll upp i en form, cirka 15 x 20 cm, som är lätt oljad. Låt kallna. Skär i bitar som slås in i cellofan eller bakplåtspapper.

Se film: Hur du lyckas med kolan!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.